Ένα εννιάμηνο μωρό με πυρετό

Σε ένα ηλικίας 9 μηνών, ένας πυρετός οφείλεται συνήθως σε ιογενή λοίμωξη ή στο κοινό κρυολόγημα, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Καθώς το σώμα καταπολεμά τη λοίμωξη, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Εάν το 9 μηνών σας έχει πυρετό, είναι σημαντικό να τη διατηρήσετε ενυδατωμένη και να παρακολουθήσετε προειδοποιητικά σημάδια. Αυτό θα σας βοηθήσει να το κρατήσετε άνετο — και να σας βοηθήσουμε να ξέρετε πότε πρέπει να έρθετε σε επαφή με το γιατρό.

Υγρά και ενυδάτωση

Κατά τη διάρκεια ενός πυρετού, το 9μηνο μωρό σας διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης. Προσφέρετε τα υγρά του μωρού σας συχνά. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας σχετικά με τη χρήση μιας από του στόματος διάλυμα επανυδάτωσης. Αυτός ο τύπος λύσης είναι χρήσιμος στην αποφυγή της αφυδάτωσης σε πυρετώδη μωρά. Συνεχίστε να τροφοδοτείτε το παιδί σας στο κανονικό του πρόγραμμα διατροφής. Εάν θηλάζετε, συνεχίστε να το κάνετε. Αυτό μπορεί να δώσει στην ηλικία σας ηλικίας 9 μηνών κάποια προστασία από μελλοντικές ιογενείς λοιμώξεις.

Lukewarm Bath

Ένα μπάνιο είναι ένας τρόπος για να κάνετε το μωρό σας πιο άνετο και να καταπολεμήσετε έναν πυρετό. Ωστόσο, παρά τους μύθους, δεν είναι καλό να χρησιμοποιούμε κρύο νερό. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και παρακολουθήστε προσεκτικά το μωρό σας. Αν αρχίσει να τρέμει, βγείτε έξω από το λουτρό αμέσως. Η ρίγος δημιουργεί μυϊκή ζέστη. Αυτό μπορεί να ανυψώσει την θερμοκρασία του μωρού σας – να επιδεινώσει τον πυρετό. Φορέστε το μωρό σας σε ελαφριά ρούχα μετά την έξοδό του από το λουτρό. Κρατήστε το σπίτι σας σε μια άνετη θερμοκρασία — ένα σπίτι που είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο δεν είναι καλό για ένα πυρετό παιδί.

Φάρμακα για πυρετό

Μην χορηγείτε σε ένα παιδί ηλικίας 9 μηνών έναν αναστολέα πυρετού, όπως ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη, χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτά τα φάρμακα δεν συνιστώνται συνήθως για έναν χαμηλό πυρετό, το MayoClinic.com προειδοποιεί — και μπορεί να παρατείνει την ασθένεια του παιδιού σας. Ωστόσο, για έναν πυρετό 102 βαθμών Fahrenheit ή υψηλότερο, ο παιδίατρος σας μπορεί να συστήσει έναν μειωτήρα πυρετού. • Διαχειριστείτε το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού του παιδιού σας. Ποτέ μην χορηγείτε μωρό ασπιρίνη, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μιας σπάνιας και μερικές φορές θανατηφόρας διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Reye.

Κόκκινες σημαίες

Παρακολουθήστε προσεκτικά το παιδί σας 9 μηνών κατά τη διάρκεια πυρετού. Αν ο πυρετός είναι υψηλότερος από 101 F, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ένα μωρό που είναι ευερέθιστο, λήθαργο ή δεν ανταποκρίνεται είναι επίσης ένας λόγος ανησυχίας. Αν το παιδί σας σταματήσει να τρώει ή να πίνει, είναι καιρός να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε το γραφείο του παιδίατρου. Δεδομένου ότι τα μωρά έχουν ανώριμα ανοσοποιητικά συστήματα, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί κατά τη θεραπεία πυρετού.