Έξι διαφορετικούς τύπους δολωμάτων που χρησιμοποιούνται για την αλιεία

Οι αλιείς χρησιμοποιούν συνήθως το δόλωμα για να δελεάσουν ένα ψάρι να δαγκώσει το γάντζο τους. Όχι όμως όλα τα δολώματα δημιουργούνται ίσα, και υπάρχουν πολλά είδη. Όταν επιλέγετε το δόλωμά σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο ψαριών που θέλετε να πιάσετε, την αφθονία ορισμένων δολωμάτων στο τοπικό σας περιβάλλον και τους τοπικούς νόμους που καθορίζουν ποια δολώματα είναι ασφαλή για ποια ύδατα στην περιοχή σας.

Τα σκουλήκια μπορεί να είναι ένας από τους πιο γνωστούς τύπους δόλωμα, και είναι για κάποιο λόγο. Τα σκουλήκια είναι άφθονα και είναι εύκολο να συλλέξετε τον εαυτό σας και ως εκ τούτου φθηνότερα. Μπορείτε να πιάσετε γαιοσκώληκες ή crawlers νύχτας σκάβοντας στη βρωμιά τη νύχτα χρησιμοποιώντας έναν φακό. Μπορείτε να αποκτήσετε σκουλήκια κοπριάς ή κόκκινα συρραπτικά εξετάζοντας λιβάδια και κάδους κομποστοποίησης, σύμφωνα με το GoneFishingShop.com. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκουλήκια είναι επειδή μπορείτε να πιάσετε μια μεγάλη ποικιλία ψαριών με ένα σκουλήκι στο γάντζο σας. Γαιοσκώληκες ή crawlers νύχτας είναι καλές για την αλίευση walleyes και μπάσο, ενώ κοπριά ή κόκκινα σκουλήκια σκουλήκια είναι καλύτερο για την αλίευση του ψαριού και της πέστροφας. “Όταν αλιεύετε με σκουλήκια, το TakeMeFishing.org προτείνει μόνο να τοποθετήσετε ένα μικρό κομμάτι σκουλήκι στο γάντζο. Αν ο σκώληκας είναι πολύ μακρύς, ένα ψάρι απλώς θα ξεφλουδίσει ένα κομμάτι από αυτό χωρίς να πάρει το γάντζο στο στόμα του.

Ένα άλλο δόλωμα που είναι καλό για την αλίευση walleye, και επίσης ράβδωση, είναι βδέλλες. Σε αντίθεση με τα σκουλήκια, τα οποία μπορείτε εύκολα να συλλέξετε, οι βδέλλες αγοράζονται συνήθως σε κατάστημα δολωμάτων. Αφού αγοράσετε βδέλλες, θα κρατηθούν για πολλές ημέρες αν ψύχονται, σύμφωνα με το TakeMeFishing.org. Τα ψάρια προσελκύονται από την κολύμβηση και τη συρρίκνωση της κίνησης των βδέλλων στο νερό, οπότε πρέπει να προσπαθήσετε να μην τα μετακινήσετε πιο γρήγορα στο νερό από ό, τι μπορούν φυσικά να κολυμπήσουν.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου τα μύδια και τα μύδια είναι ενδημικά, μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε ως δόλωμα για ψάρεμα. Μπορείτε να συλλέξετε μύδια και μύδια ενώ αλιεύετε σε ρηχά νερά και να τα σπάσετε ανοικτά για την προετοιμασία για την αλιεία. Το άνοιγμα αυτών των ζώων και η τοποθέτηση τους στον ήλιο θα τα κάνει πιο σκληρά και θα τους βοηθήσει να μείνουν στο γάντζο. Το Takemefishing.org συνιστά τη χρήση νήματος για τη σύνδεση μυδιών στο άγκιστρο αν πέφτουν.

Οι Minnows, που είναι ζωντανά ψάρια μωρών, είναι ένα καλό δόλωμα που πωλείται τακτικά σε καταστήματα αλιείας. Μπορείτε επίσης να πιάσετε τους εαυτούς σας χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ, ωστόσο αυτό δεν είναι νόμιμο σε όλα τα νερά, επομένως ελέγξτε πριν προσπαθήσετε να πιάσετε το δικό σας. Όπως οι βδέλλες, οι minnows προσελκύουν μεγαλύτερα ψάρια με τις φυσικές κινήσεις κολύμβησης τους. Συνεπώς, το TakeMeFishing.com σας συνιστά να χρησιμοποιείτε τη φροντίδα όταν βάζετε ένα αγκίστρι σε ένα άγκιστρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν περικόπτετε το νωτιαίο μυελό του και ότι σας παραλύει.

Εκτός από τη χρήση θαλάσσιων πλασμάτων για δόλωμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έντομα. Εάν ζείτε σε ένα κλίμα όπου υπάρχουν πολλά έντομα, μπορείτε ακόμη και να συλλέξετε τα δικά σας για να εξοικονομήσετε χρήματα. Χρησιμοποιήστε τα δίχτυα για να πιάσετε ακρίδες, κάμπιες και σκαθάρια. Ακολουθήστε ένα ίχνος μυρμηγκιών στη φωλιά τους για να μαζέψετε μια μεγάλη ποσότητα μυρμηγκιών. Το Sunfish και η πέστροφα επιθυμούν να δαγκώσουν τα άγκιστρα, τα σκαθάρια, τα ακρίδα και τις κάμπιες, σύμφωνα με το TakeMeFishing.com.

Αντί να χρησιμοποιείτε μόνο ένα είδος ζώου για δόλωμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό αυτών σε ένα έτοιμο δόλωμα που ονομάζεται μπάλα ζύμης. Οι μπάλες ζύμης είναι συστάδες συγκεκριμένων δολωμάτων που έχουν καταστραφεί, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα ή να κάνετε τον εαυτό σας. Οι μπάλες ζύμης που έχουν αγοραστεί από το κατάστημα συνήθως γεμίζονται με συγκεκριμένα κομμάτια ζώων που προσανατολίζονται στην αλιεία ενός συγκεκριμένου τύπου ψαριού. Για να φτιάξετε το δικό σας δόλωμα με ζύμη, το TakeMeFishing.org προτείνει να κολλήσετε κομμάτια των συγκεκριμένων κομματιών ψαριού μαζί χρησιμοποιώντας αλεύρι, αραβοσιτάλευρο, νερό και μελάσα.

Σκουλήκια

Βέβαια

Γλυκά νερά και μύδια

Minnows

Έντομα

Μπάλες ζύμης