Ανακούφιση για σοβαρά ξηρά, ραγισμένα χέρια

Ο σκληρός καιρός, η σκληρή δουλειά και τα πολλά πλύση μπορούν τελικά να πάρουν φόρο στα χέρια, προκαλώντας ξηρότητα και ακόμη και οδυνηρή ρωγμή. Οι κρέμες βοηθούν στην απομάκρυνση των χεριών και των ρωγμών, αλλά αποφεύγοντας τα σκληρά καθαριστικά και το ζεστό νερό, ανακουφίζουν τα χείλη τους από τα χέρια τους ακόμα πιο γρήγορα. Τα γάντια και τα γάντια προστατεύουν τα χέρια σας από την αποξήρανση το χειμώνα, ενώ ένα αντηλιακό ενυδατικό εμποδίζει την ξηρότητα και την ηλιακή ζημιά το καλοκαίρι.

Απαλή Καθαρισμός

Το πλύσιμο με σαπούνια με βάση το αλκοόλ σε ζεστό νερό είναι επιπλέον ξήρανση για ραγισμένα χέρια – αυτό ισχύει και για σαπουνάκια χωρίς νερό, καθώς είναι γεμάτα αλκοόλ. Κρατήστε το νερό δροσερό και χλιαρό κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας και χρησιμοποιείτε σαπούνι χωρίς οινόπνευμα για να προστατεύετε τα χέρια σας.

Ενυδατώνει τα χέρια σας

Η παχιά κρέμα ή λοσιόν για τα χέρια είναι απαραίτητη για σοβαρά ραγισμένα, ξηρά χέρια. Οι φόρμουλες χωρίς άρωμα ή ευαίσθητο δέρμα δεν θα ερεθίσουν το σκασμένο δέρμα, αλλά εάν έχετε ανοιχτές ρωγμές, καλύψτε τις με μια κουκίδα αντιβιοτικής αλοιφής και έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο προτού να καθαρίσετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα κρέμας και στη συνέχεια να φοράτε υγρά-εγχυμένα γάντια στο κρεβάτι.

Καταπραϋντικά νύχια και επιδερμίδες

Τα νύχια και οι επιδερμίδες σας είναι εξίσου επιρρεπή στην αφυδάτωση όπως τα υπόλοιπα χέρια σας. Το ξηρό δέρμα γύρω από το κρεβάτι των νυχιών μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρές κηλίδες, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα κομμάτια αποξηραμένου νεκρού δέρματος. Το ελαιόλαδο ή η κρέμα περιτριγυρισμένο γύρω από κάθε καρφί θα απαλύνει τις ρωγμές και θα βοηθήσει να θεραπεύσει το ξηρό δέρμα.