Ανεπιθύμητες ενέργειες του hardcore για το hydroxycut

Το Hydroxycut Hardcore είναι ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους που κατασκευάζεται από την Iovate Health Sciences στο Οντάριο. Το Hydroxycut Hardcore λειτουργεί ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και ένα κατασταλτικό της όρεξης που υποτίθεται ότι βοηθά στο να μεταβολίζει το λίπος αποτελεσματικά στο πλαίσιο ενός σχεδίου διατροφής με μειωμένες θερμίδες. Αυτή η έκδοση του Hydroxycut Hardcore είναι ειδικά σχεδιασμένη για bodybuilders και weightlifters. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποίησε τους καταναλωτές το 2009 να σταματήσουν τη λήψη του Hydroxycut, συμπεριλαμβανομένου του Hydroxycut Hardcore, μετά από αναφορές για θανατηφόρες παρενέργειες. Αυτό το προϊόν έχει ανακληθεί από τότε.

Τα διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως η καφεΐνη και το yohimbine, δύο συστατικά του Hydroxycut Hardcore, μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί να είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για εκείνους με καρδιακές παθήσεις ή άλλες καρδιακές παθήσεις.

Μια άλλη παρενέργεια που σχετίζεται με αυτό το συμπλήρωμα απώλειας βάρους είναι μια αύξηση της αρτηριακής πίεσης ή υπέρτασης, όπως δηλώνει η Bodybuildingforyou.com. Με την πάροδο του χρόνου, η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες σε πολλά όργανα και συστήματα του σώματος · για παράδειγμα, η αυξημένη πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων από την υπέρταση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σας στις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η ποσότητα της καφεΐνης στο Hydroxycut Hardcore είναι το ισοδύναμο με το να έχετε τρία φλιτζάνια καφέ που είναι περίπου 100 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να εμφανιστούν κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πονοκεφάλους, νευρικότητα, ανησυχία, προβλήματα στον ύπνο και κούνημα ή θρόισμα, σύμφωνα με το Bodybuildingforyou.com. Αυτό υποστηρίζεται από έρευνα που δείχνει ότι οι υψηλές δόσεις καφεΐνης, 200 mg ή μεγαλύτερες, μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές παρενέργειες που περιλαμβάνουν αυξημένο άγχος και νευρικότητα. Επιπλέον, αυτές οι ποσότητες καφεΐνης συνδέονται με την πρόκληση κρίσεων πανικού στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με το caffeinedependence.org του Johns Hopkins. Εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, είναι καλύτερο να αποφύγετε το Hydroxycut και παρόμοια προϊόντα.

Ένα άλλο συστατικό στο Hydroxycut Hardcore είναι η μεθειονίνη. Έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τις επιδράσεις αυτού του αμινοξέος δείχνει ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει αγγειακή νόσο. Συγκεκριμένα, μια μελέτη του D. McAuley et al., Στο περιοδικό “Τοξικολογία και κλινική τοξικολογία” του 1999, διαπίστωσε ότι υψηλές δόσεις μεθειονίνης συνδέονται με την αύξηση των επιπέδων του μορίου που είναι γνωστό ως ομοκυστεΐνη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση.

Η προφανής ώθηση για το FDA να ξεκινήσει ανάκληση αυτού του προϊόντος προήλθε από αναφορές για προβλήματα ήπατος σε καταναλωτές που είχαν πάρει Hydroxycut. Αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια αναφέρεται ως σπάνια, αλλά αρκετά σοβαρή. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε από μόνος σας οποιαδήποτε συμπλήρωση.

Αυξημένη καρδιακή συχνότητα

Υπέρταση

Επιδράσεις του νευρικού συστήματος

Αγγειακή νόσο

Ηπατική βλάβη