Ασκήσεις αγκώνας τένις

Εάν νομίζετε ότι μόνο οι παίκτες του τένις παίρνουν αγκώνα τένις, σκεφτείτε ξανά Ζωγράφοι, ξυλουργοί και υδραυλικοί μπορούν επίσης να αναπτύξουν αυτήν την οδυνηρή κατάσταση. Ο αγκώνας του τένις είναι ένας υπερβολικός τραυματισμός που προκαλείται από δραστηριότητες που θέτουν επαναλαμβανόμενη πίεση στους μυς του αντιβράχιου. Όταν συμβαίνει αυτό, μικρά δάκρυα αναπτύσσονται στους τένοντες, τα οποία οδηγούν σε φλεγμονή και πόνο. Η θεραπεία περιλαμβάνει ασκήσεις τέντωσης και ενίσχυσης.

Καθημερινές εσοχές

Ασκήσεις όπως οι καμπτήρες του καρπού και οι εκτεινόμενες εκτάσεις βελτιώνουν την ευκαμψία των μυών και των τενόντων στους βραχίονες σας και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκαμψίας των αρθρώσεων και του περιορισμού του τένοντα. Επεκτείνετε το χέρι σας και λυγίστε τον καρπό σας προς τα πίσω, σαν να επικοινωνήσετε “σταματήστε”. Με το άλλο σας χέρι, τραβήξτε τα δάχτυλά σας πίσω μέχρι να αισθανθείτε ένα τέντωμα στους μυς κάτω από το αντιβράχιο σας. Τώρα, επεκτείνετε τον καρπό σας και τοποθετήστε τα δάχτυλά σας προς το πάτωμα. Τραβήξτε τα δάχτυλά σας πίσω με το αντίθετο χέρι σας μέχρι να νιώσετε το τέντωμα στην κορυφή του αντιβραχίου σας. Κρατήστε κάθε τέντωμα για 20 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε κάθε πέντε φορές.

Εβδομαδιαία ενίσχυση

Μόλις ο πόνος έχει χαλαρώσει, εκτελέστε ασκήσεις όπως οι μπούκλες του καρπού και οι πίσω μπούκλες τρεις φορές κάθε εβδομάδα για να βοηθήσετε στην οικοδόμηση μυϊκής δύναμης και αντοχής. Καθίστε, κρατήστε το βάρος ενός χεριού στο χέρι και ξεκουραστείτε τον βραχίονα στον μηρό σας με την παλάμη σας στραμμένη προς τα πάνω και τον καρπό σας στην άκρη του γόνατος σας. Στρέψτε το βάρος προς το σώμα σας όσο μπορείτε, σιγά-σιγά αντιστρέψτε και επαναλάβετε 10 φορές. Γυρίστε το χέρι σας έτσι ώστε η παλάμη σας να κοιτάζει προς τα κάτω. Τραβήξτε το χέρι σας προς το σώμα σας στο μέτρο του δυνατού. Αντιστρέψτε την κίνηση σας και επαναλάβετε 10 φορές.