Αυξημένη ευαισθησία στο δέρμα και εξανθήματα με ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι ένα παρεξηγημένο σύνδρομο που πλήττει περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 90 τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες. Η ινομυαλγία είναι μια συλλογή συμπτωμάτων που συχνά είναι δύσκολο να διαγνωσθεί και συχνά συνδέεται με άλλες ασθένειες. Τα άτομα που πάσχουν από δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με ινομυαλγία μπορεί να έχουν έναν δύσκολο χρόνο να λάβουν θεραπεία για τα συμπτώματά τους.

Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο σε όλο το σώμα, δυσκαμψία των μυών και σοβαρή κόπωση και έχει συνδεθεί με διάφορους παράγοντες, όπως κακές συνήθειες ύπνου ή άγχος. Μπορεί να περιλαμβάνει και πολλά άλλα συμπτώματα, καθιστώντας τη διάγνωση δύσκολη. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ινομυαλγίας του Χιούστον, άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν μούδιασμα και μυρμήγκιασμα των άκρων, άγχος και κατάθλιψη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ξηρότητα στο στόμα και ευαισθησίες δέρματος.

Εξάνθημα

Οι άνθρωποι με ινομυαλγία συχνά παραπονιούνται για δερματικά εξανθήματα που μπορεί να φαγούρα. Μερικοί αναφέρουν νιφάδες ή ξηρό δέρμα που ρωγμές και είναι άβολα. Περίπου το 30% των ανθρώπων με διάγνωση λύκου έχουν επίσης ινομυαλγία. Το Lupus χαρακτηρίζεται από δερματικά εξανθήματα καθώς και από άλλα συμπτώματα που δεν έχουν σχέση με ινομυαλγία, όπως οίδημα αρθρώσεων και έλκη στο στόμα. Για εκείνους που πάσχουν τόσο από λύκο όσο και από ινομυαλγία, τα δερματικά εξανθήματα μπορεί να εμφανιστούν ως ερυθρότητα ή αυξημένο εξάνθημα που επιδεινώνεται όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως.

Ευαισθησία

Μερικοί άνθρωποι με ινομυαλγία παραπονιούνται για την ευαισθησία του δέρματος στη θερμοκρασία, αισθάνονται εξαιρετικά κρύο κοντά σε ένα κλιματιστικό ή καύση του πόνου του δέρματος σε μια ζεστή μέρα. Μπορεί να αισθάνονται ακραίο πόνο από ελάσσονα ερεθισμό του δέρματος και μπορεί να έχουν μώλωπες εύκολα. Ορισμένοι πάσχοντες από ινομυαλγία έχουν δειχθεί ότι έχουν αυξημένα επίπεδα ουσίας Ρ στο νωτιαίο υγρό, το οποίο είναι ένα χημικό που αυξάνει την ανταπόκριση των νεύρων σε επώδυνα ερεθίσματα. Τότε αισθάνονται πολύ περισσότερο πόνο και ευαισθησία σε μικρούς ερεθισμούς του δέρματος.

Θεραπεία

Η θεραπεία των δερματικών παθήσεων που σχετίζονται με την ινομυαλγία περιλαμβάνει τη διαχείριση του υποκείμενου συνδρόμου. Επειδή η ινομυαλγία σχετίζεται με κακό ύπνο και στρες, πολλοί ασθενείς έχουν επωφεληθεί από μια συνταγή επιλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης, που χρησιμοποιούνται συνήθως στη θεραπεία της κατάθλιψης. Άλλα φάρμακα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για την αύξηση του ύπνου, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στα συμπτώματα. Με τη θεραπεία μερικών από τις υποκείμενες αιτίες, το σώμα μπορεί να έχει μια μείωση σε άλλα συμπτώματα όπως ευαισθησία του δέρματος και εξανθήματα.

Σκέψεις

Οι άνθρωποι που πάσχουν από δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με ινομυαλγία μπορούν επίσης να λάβουν μέτρα για να διαχειριστούν την ταλαιπωρία στο σπίτι. Η αποφυγή της καφεΐνης, η οποία μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του σώματος σε επώδυνα ερεθίσματα, είναι σημαντική για τη μείωση της ευαισθησίας του δέρματος. Η κατανάλωση υγιεινής διατροφής και η άσκηση βελτιώνουν τακτικά την ενέργεια και μπορούν να συμβάλουν στον ξεκούραστο ύπνο. Η χρήση λοσιόν μπορεί να βοηθήσει με το ξηρό ή ραγισμένο δέρμα και η κρέμα υδροκορτιζόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φλεγμονή που σχετίζεται με εξάνθημα. Ελέγξτε με έναν γιατρό εάν εξανθήματα εξαπλώνονται ή δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία.