Βασιλιάς oscar σαρδέλες διατροφή

Εάν σας αρέσουν τα ψάρια και θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη υγιεινών λιπών, ίσως αξίζει να εξεταστεί η σαρδέλα. Ο βασιλιάς Όσκαρ πωλεί κονσερβοποιημένα θαλασσινά σε όλο τον κόσμο και τα προϊόντα του στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν σαρδέλες, αντσούγιες και κίπες. Οι σαρδέλες King Oscar έρχονται σε ελαιόλαδο ή σογιέλαιο, ενώ μερικοί έχουν γευστικές σάλτσες όπως ντομάτα ή chipotle. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες επιλογές χαμηλού νατρίου.

Συνολικά Διατροφικά Στοιχεία

Το μέγεθος της σερβιρίνας King Oscar είναι 85 γραμμάρια ή τα οκτώ έως τα 12 ψάρια σε ένα. Οι πληροφορίες διατροφής είναι παρόμοιες για τις διάφορες ποικιλίες. Η μερίδα έχει περίπου 140 έως 150 θερμίδες και έχει μέχρι 2 g υδατάνθρακες χωρίς διαιτητικές ίνες ή σάκχαρα. Οι σαρδέλες παρέχουν 13 g πρωτεΐνης και 10 g ολικού λίπους. Έχουν μέχρι 10 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής για τη βιταμίνη Α και έως και 12 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής για το σίδηρο.

Υγιή λιπαρά

Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η κατανάλωση περισσότερων ακόρεστων λιπών αντί των κορεσμένων ή trans-λιπαρών μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας και να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Ανάλογα με την ποικιλία, μια μερίδα σαρδέλας King Oscar παρέχει περίπου 2,5 έως 4 g κορεσμένου λίπους και 0 g trans trans λιπαρά ανά μερίδα. Οι σαρδέλες έχουν περίπου 2,5 έως 5 g μονοακόρεστα λίπη και 2,5 έως 5 g πολυακόρεστα λίπη. Το ινστιτούτο Linus Pauling αναφέρει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και οι σαρδέλες είναι πλούσια πηγή.

Νάτριο

Πάρα πολύ νάτριο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι Οδηγίες Διαιτησίας του 2005 από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνιστούν να διατηρείτε τη λήψη νατρίου σας σε λιγότερο από 2.300 mg ημερησίως αν είστε ένας υγιής ενήλικας σε δίαιτα 2.000 θερμίδων. Το νάτριο είναι φυσικά παρόν στις σαρδέλες, και μπορείτε επίσης να το πάρετε από επεξεργασμένα τρόφιμα με προσθήκη αλάτι. Οι περισσότερες ποικιλίες σαρδέλας King Oscar έχουν περίπου 340 mg νατρίου ανά μερίδα και οι σαρδέλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο έχουν 200 mg ανά μερίδα.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό μέταλλο για την ανάπτυξη και διατήρηση υγιών οστών, αλλά οι Διευθυντικές Οδηγίες του 2005 αναφέρουν ότι πολλοί Αμερικανοί κινδυνεύουν να μην πάρουν αρκετό. Μπορείτε να πάρετε ασβέστιο από γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί και γιαούρτι, αλλά αν είστε δυσανεξία στη λακτόζη ή δεν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι σαρδέλες θα μπορούσαν να είναι μια σημαντική φυσική πηγή ασβεστίου για εσάς. Κάθε μερίδα σαρδέλας King Oscar παρέχει περίπου το 20% της ημερήσιας τιμής για το ασβέστιο.

Χοληστερίνη

Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το λίπος στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις περισσότερο από τη χοληστερόλη. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, η χοληστερόλη από τα τρόφιμα προκαλεί υψηλότερα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης στο αίμα. Οι Οδηγίες Διαιτησίας του 2005 υποδεικνύουν ότι οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να έχουν περισσότερα από 300 mg την ημέρα και οι ενήλικες με υψηλή χοληστερόλη αίματος δεν πρέπει να έχουν πάνω από 200 mg χοληστερόλης την ημέρα. Οι σαρδέλες King Oscar έχουν περίπου 110 έως 120 mg χοληστερόλης ανά μερίδα.