Δυσανεξία στη λακτόζη & ψημένα προϊόντα

Εάν έχετε σοβαρή δυσανεξία στη λακτόζη, ίσως βρείτε τον εαυτό σας με μεγάλη προσοχή πριν τρώτε οτιδήποτε μπορεί να περιέχει λακτόζη. Τα ψημένα αγαθά είναι ένα κοινό τρόφιμο που περιέχει λακτόζη, αλλά συχνά παραβλέπεται επειδή δεν είναι γαλακτοκομικά. Τα περισσότερα ψημένα προϊόντα παρασκευάζονται με γάλα ή στερεά γάλακτος που περιέχουν λακτόζη και μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν ένα συγκεκριμένο ψημένο αγαθό θα προκαλέσει συμπτώματα στο πεπτικό σας σύστημα, κάντε μια δίαιτα πρόκληση για να μάθετε.

Η δυσανεξία στη λακτόζη εμφανίζεται όταν δεν μπορείτε να αφομοιώσετε τη ζάχαρη που βρίσκεται στο γάλα, όπως εξηγείται από την κλινική του Cleveland. Η λακτόζη βρίσκεται στο αγελαδινό γάλα, το κατσικίσιο γάλα, το ανθρώπινο γάλα και το πρόβειο γάλα. Σχεδόν κάθε ζάχαρη που καταναλώνετε χρειάζεται ένζυμα για να το σπάσει, ώστε το σώμα να μπορεί να το απορροφήσει. Η λακτάση είναι το ένζυμο που βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τη λακτόζη. Κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας, τα έντερά σας παράγουν μεγάλες ποσότητες λακτόζης επειδή το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής σας βασίζεται στο γάλα. Καθώς κάποιοι άνθρωποι μεγαλώνουν, παράγουν λιγότερη λακτάση, πράγμα που προκαλεί τη δυσανεξία.

Όχι όλα τα ψημένα προϊόντα περιέχουν λακτόζη, ανάλογα με τον τύπο του ψημένου προϊόντος και τον κατασκευαστή. Τα ψωμιά που παρασκευάζονται χωρίς γάλα, όπως τα γαλλικά και τα ιταλικά ψωμιά, δεν περιέχουν λακτόζη. Μακαρόνια, δημητριακά χωρίς γάλα και κέικ ρυζιού, είναι συνήθως μη γαλακτοκομικά και χωρίς λακτόζη. Ορισμένα ψημένα αγαθά μπορεί να περιέχουν λακτόζη, όπως muffins, μπισκότα, ρολά, ψωμιά, μπισκότα, γλυκά και τηγανίτες. Εάν δεν είστε σίγουροι, διαβάστε την ετικέτα των προϊόντων και αναζητήστε πρωτεΐνες ορού γάλακτος, γάλα, λακτόζη και ξηρό γάλα στα συστατικά.

Μια πρόκληση διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσο από ένα συγκεκριμένο ψημένο καλό μπορείτε να ανεχθεί. Ακριβώς επειδή ένα ψημένο αγαθό γίνεται με γάλα δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξετε συμπτώματα. Το επίπεδο μισαλλοδοξίας μπορεί να κυμαίνεται από άτομο σε άτομο και μπορεί να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δείτε πόση ποσότητα πουτίγκας ψωμιού μπορείτε να ανεχτείτε, αφαιρέστε όλα τα προϊόντα που περιέχουν λακτόζη από τη διατροφή σας για τρεις ημέρες. Μετά τις τρεις ημέρες, τρώτε 1/2 φλιτζάνι πουτίγκα ψωμιού και τεκμηριώνετε τυχόν συμπτώματα. Την επόμενη μέρα τρώμε 1 φλιτζάνι πουτίγκα ψωμιού και τεκμηριώνουμε τα αποτελέσματα. Συνεχίστε να αυξάνετε την ποσότητα της πουτίγκας ψωμιού κατά 1/2 φλιτζάνι καθημερινά μέχρι να παρατηρήσετε συμπτώματα ή να φτάσετε σε ένα κανονικό μεμονωμένο τμήμα.

Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι η ίδια με την αλλεργία στο γάλα, σύμφωνα με την έρευνα για την τροφική αλλεργία και την εκπαίδευση. Μια αλλεργία στο γάλα είναι πιο σοβαρή κατάσταση που απαιτεί να αποφύγετε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν έχετε διαγνωστεί με αλλεργία στο γάλα, πρέπει να αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες γάλακτος.

Δυσανεξία στη λακτόζη

Ψημένα αγαθά

Πρόκληση Δίαιτα

Θεώρηση