Είμαι έγκυος και δεν έχω ενέργεια

Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των εγκύων γυναικών, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο. Ορισμένες γυναίκες θα νιώθουν φυσικά καλύτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου πριν αισθανθούν ξανά κουρασμένοι κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Η κόπωση μπορεί να είναι φυσιολογική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι εξουθενωτική. Αποκαταστήστε κάποια ενέργεια για να μπορείτε να είστε υγιείς και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης σας.

Αιτίες

Η κόπωση σας μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών προβλημάτων. Να πάρει ένα ξεκούραστο ύπνο νύχτας μπορεί να είναι προκλητική όταν η κοιλιά σας αρχίζει να αυξάνεται και να σηκωθεί συχνά για να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο θα διαταράξει επίσης τον ύπνο σας. Αν πάσχετε από πρωινή ασθένεια, ο συχνός έμετος και η ναυτία θα προκαλέσουν επίσης την ενέργειά σας. Οι κυματιστές ορμόνες σας μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνες. Μπορεί επίσης να έχετε χαμηλή ενέργεια αν έχετε αναπτύξει αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Σε πολλές γυναίκες, μπορεί να φταίει ένας συνδυασμός πολλαπλών παραγόντων.

Κίνδυνοι

Αν και η χαμηλή ενέργεια δεν είναι ασυνήθιστη, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα πέρα ​​από το να είναι απλώς ενοχλητικό. Αν νιώθετε λυπημένος όλη την ώρα εκτός από την κουρασμένη, μπορεί να πάσχετε από κατάθλιψη και πρέπει να δείτε αμέσως έναν γιατρό. Το να είσαι αργός και λήθαργος μπορεί να κάνει τα αντανακλαστικά σου πιο αργά, ενδεχομένως να σε θέτει σε κίνδυνο όταν οδηγείς. Καταπολέμηση της κούρασης σας όλη την ημέρα μπορεί επίσης να βλάψει τη διατροφή σας, δεδομένου ότι είναι ευερέθιστος και υπνηλία μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να φτάσετε για ζαχαρούχο πρόχειρο φαγητό.

Φαγητό και ποτό

Η επιλογή των σωστών τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την ενέργειά σας όλη την ημέρα. Τρώγοντας μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες δεν θα σας δώσει μόνο μια σταθερή ροή ενέργειας, αλλά θα βοηθήσει επίσης τα κύτταρα του μωρού σας να αναπτυχθούν. Τρώτε μικρά πιάτα που περιέχουν αυγά, άπαχα κρέατα και σόγια πέντε ή έξι φορές την ημέρα αντί να τρώτε τρία μεγάλα γεύματα. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες θα σας κρατήσουν και την ενέργεια σας, οπότε σνακ σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και κροτίδες ολικής αλέσεως και ψωμί όλη την ημέρα. Αρχίστε να πίνετε περισσότερο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά περιορίστε τα υγρά σας τις τελευταίες δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο, ώστε να μην είστε επάνω στη νύχτα τόσο συχνά.

Άλλες στρατηγικές

Παρόλο που ίσως δεν αισθάνεστε, η άσκηση καθημερινά θα σας δώσει ενέργεια. Κάντε μια βόλτα γύρω από το μπλοκ κάθε λίγες ώρες ή κάνετε κάποια τμήματα γιόγκα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος. Η ρύθμιση του χρονοδιαγράμματος σας θα σας βοηθήσει επίσης να αισθάνεστε καλύτερα. Πάρτε ένα δεκαπεντάλεπτο νύχτα όταν τα μάτια σας αρχίζουν να αισθάνονται βαριά. Προσαρμόστε σταδιακά το χρόνο για ύπνο μέχρι να είναι περίπου μία ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο. Πίνετε λίγο ζεστό γάλα και μπούκλα με ένα βιβλίο πριν από το κρεβάτι, δεδομένου ότι αυτό θα σας βοηθήσει να σας εγκαταστήσει και να σας προετοιμάσει για έναν ξεκούραστο ύπνο.