Είναι ένας διάδρομος ή ένα σταθερό ποδήλατο καλύτερα να χάσετε βάρος;

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα διάδρομο ή ένα σταθερό ποδήλατο για να ασκήσετε, επιλέξτε τον διάδρομο, επειδή θα κάψετε περισσότερες θερμίδες. Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι ασκήσεις που φέρουν βάρος που ασκούν περισσότερη μυϊκή μάζα από τις μη βαρυτικές δραστηριότητες όπως η ποδηλασία. Όταν εκτελείται στο ίδιο επίπεδο έντασης, ένα άτομο που ασκεί σωματικές ασκήσεις θα κάψει περισσότερες θερμίδες, λέει το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής.

Εστίαση στα πόδια

Σταθερά ποδήλατα είναι ασφαλή και παρέχουν μια αποτελεσματική μορφή αερόβιας άσκησης. Η ποδηλασία ενισχύει τους κάτω μυς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των τετρακέφαλων, των hamstrings και των μυών των μοσχαριών. Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση της άσκησης αυξάνοντας την αντίσταση πεταλούδας. Πολλά σταθερά ποδήλατα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά προγράμματα προπόνησης που προσομοιώνουν αναρρίχηση σε λόφο, εκπαίδευση διαστημάτων και εργασία ταχύτητας, μαζί με την παρακολούθηση του χρόνου, της απόστασης και των θερμίδων που χρησιμοποιούνται. Επειδή η ποδηλασία είναι χαμηλή, υπάρχει λιγóτερο τραυματισμó στους μύες και τις αρθρώσεις. Ακόμα, δεν εργάζεστε ολόκληρο το σώμα όταν ασκείτε σε ένα σταθερό ποδήλατο, λέει το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής, ή το ACSM.

Συμμετοχή ολόκληρου του σώματος

Ένα από τα πιο δημοφιλή καρδιαγγειακά μηχανήματα είναι ο διάδρομος. Είναι βολικό και πολλά μοντέλα προσφέρουν μια ποικιλία από ενσωματωμένα ηλεκτρονικά προγράμματα περπατήματος και λειτουργίας. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να προσομοιώσουν σχεδόν κάθε είδους προπόνηση με το περπάτημα ή το τρέξιμο και μπορούν να μετρήσουν τις θερμιδικές δαπάνες, το χρόνο, την απόσταση και άλλες βασικές πτυχές. Αυτό το είδος σωματικής άσκησης, στο οποίο το σώμα βρίσκεται σε κίνηση κατά τη διάρκεια της άσκησης, όχι μόνο καίει περισσότερες θερμίδες, αλλά βοηθά στη διατήρηση της οστικής μάζας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε προπόνηση treadmill πιο δύσκολο με την αύξηση της ταχύτητας ή βαθμού treadmill. Αλλά τα υψηλότερα επίπεδα ταχύτητας και κλίσης αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο τραυματισμού στα πόδια, τους αστραγάλους, τα γόνατα και την πλάτη.

Απολαύστε την άσκηση

Εκτός από το πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε ποια μηχανήματα άσκησης να χρησιμοποιήσετε. Αυτά περιλαμβάνουν προσωπικές προτιμήσεις, στόχους γυμναστικής, φυσική ικανότητα, κατάσταση υγείας και διαθεσιμότητα εξοπλισμού. Βασικός μεταξύ των παραγόντων είναι να κάνετε μια άσκηση που σας αρέσει. Όσο περισσότερο απολαμβάνετε μια άσκηση, τόσο πιο πιθανό θα συνεχίσετε να το κάνετε σε τακτική βάση, σημειώνει το ACSM.

Οφέλη για την υγεία

Ενώ η άσκηση σε ένα διάδρομο θα κάψει περισσότερες θερμίδες από ό, τι οδήγησε ένα σταθερό ποδήλατο, και οι δύο τρόποι άσκησης παράγουν οφέλη που σχετίζονται με την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου της ασθένειας, η οικοδόμηση και διατήρηση υγιών μυών και η προώθηση των συναισθημάτων ευεξίας. Επιπλέον, η σταυροειδής εκπαίδευση σε διαφορετικές μηχανές άσκησης μειώνει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης των τραυματισμών και περιοχών από την ανία.

Ξεκίνα

Εάν ο πρωταρχικός σας στόχος είναι να χάσετε βάρος, η καλύτερη προσέγγιση είναι να πηδήξετε στον διάδρομο, να μετακινήσετε ολόκληρο το σώμα σας κινούνται και να κάψετε αυτές τις θερμίδες. Περπάτημα ή τρέξιμο σε ένα διάδρομο είναι ασκήσεις άσκησης που σχεδόν ο καθένας μπορεί να κάνει. Σύμφωνα με το ACSM, το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η εξεύρεση και διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου έντασης για τα workouts και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα πέντε έως έξι ασκήσεων την εβδομάδα που διαρκούν τουλάχιστον 30 λεπτά το καθένα.