Είναι εντάξει να φάει ζεστό λουκάνικο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το ζεστό λουκάνικο δίνει μια τολμηρή γεύση σε σούπες και σάντουιτς συνταγές, και όταν προετοιμαστεί σωστά, είναι ασφαλές να τρώτε ενώ είστε έγκυος. Αν και είναι ασφαλές να φάει, το ζεστό λουκάνικο δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή σας και μπορεί να συμβάλει και σε κάποιες αρκετά δυσάρεστες καταγγελίες. Γνωρίστε τις σωστές μεθόδους χειρισμού και προετοιμασίας για να προστατέψετε εσάς και το αγέννητο μωρό σας και εξετάστε τις ηπιότερες εναλλακτικές λύσεις εάν η νοστιμιά σας φτάσει σε εσάς.

Πίσω μακριά από το λίπος και το νάτριο

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων θερμού λουκάνικου, που ισούται με περίπου 3,5 ουγγιές, περιέχει 27,3 γραμμάρια λίπους, από τα οποία περίπου 9,7 γραμμάρια είναι κορεσμένα. Αν και χρειάζεστε κάποιο λίπος στη διατροφή σας ενώ είστε έγκυος επειδή υποστηρίζει την σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη του μωρού σας, πάρα πολλά δεν είναι υγιή. Μπορεί να συμβάλει στην υπερβολική αύξηση βάρους, οπότε πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωσή σας. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με την κατάλληλη ποσότητα λίπους υγιής για σας. Η ίδια μερίδα έχει επίσης 1,207 χιλιοστόγραμμα νατρίου, το οποίο είναι περισσότερο από το ήμισυ των 2.300 χιλιοστογραμμάρια που πρέπει να περιορίσετε σε κάθε μέρα. Παίρνετε κάποιο σίδηρο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνη όταν τρώτε ζεστό λουκάνικο, καθένα από τα οποία είναι τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προσοχή: Listeria Ahead

Η κατανάλωση ζεστού λουκάνικου χωρίς ζάχαρη είναι ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος από τα μειονεκτήματα διατροφής. Το μη επεξεργασμένο λουκάνικο μπορεί να φιλοξενήσει ένα βακτήριο που ονομάζεται listeria, το οποίο βρίσκεται στο νερό και στο έδαφος – τα ζώα μπορούν να μολυνθούν όταν βόσκουν ή πίνουν μολυσμένο νερό. Το λουκάνικο μαγειρέματος σε μια εσωτερική θερμοκρασία 160 έως 170 βαθμών F θα σκοτώσει βακτηρίδια listeria, σύμφωνα με την αμερικανική ένωση εγκυμοσύνης, και αυτό είναι απαραίτητο επειδή λιστερία μπορεί να προκαλέσει αποβολή, πρόωρη παράδοση και θνησιμότητα.

Περισσότερα βακτήρια που αγαπούν το λουκάνικο

Το μη επεξεργασμένο ζεστό λουκάνικο μπορεί επίσης να φιλοξενεί βακτηρίδια που προκαλούν τοξοπλάσμωση. Η τοξοπλάσμωση μπορεί να προκαλέσει χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρη παροχή, ίκτερο, προβλήματα διανοητικής ανάπτυξης και σπασμούς, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης. Η σαλμονέλα είναι μια άλλη δυνατότητα που συνοδεύει το κρέας που δεν έχει ψηθεί. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, ναυτία, έμετο, διάρροια, πυρετό, μυϊκούς πόνους και αφυδάτωση, αναφέρει το Μάρτιο των Δήμων. Το μαγειρεμένο ζεστό λουκάνικο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστρέψετε αυτούς τους τύπους βακτηρίων και να προστατέψετε εσάς και το αγέννητο μωρό σας.

Πυρκαγιάζει

Το ζεστό λουκάνικο μπορεί να προκαλέσει καούρα. Τα καρυκεύματα που δίνουν ζεστό λουκάνικο με τη φρικτή γεύση τους είναι φταίει. Η καούρα είναι ιδιαίτερα συχνή κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης καθώς το αναπτυσσόμενο μωρό σας και η επέκταση της μήτρας πιέζουν στο στομάχι σας, προκαλώντας τα οξέα να επανέρχονται στον οισοφάγο σας. Ενώ η καούρα δεν θα βλάψει το αγέννητο μωρό σας, μπορεί να σας κάνει αρκετά ανήσυχο. Εάν το ζεστό λουκάνικο τείνει να σας δώσει καούρα, να το εξαλείψετε από τη διατροφή σας μέχρι να γεννηθεί το μωρό σας. Αν δεν θέλετε να το εγκαταλείψετε, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι γάλα μαζί του, συνιστά η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης.