Είναι κακή άσκηση κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης;

Εάν μόλις ανακαλύψατε ότι είστε έγκυος, πιθανότατα είστε ανήσυχοι να κάνετε ό, τι μπορείτε για να κρατήσετε το μωρό σας υγιές – και αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο. Υπάρχουν πολλές αντιφατικές απόψεις σχετικά με την ασφάλεια της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στις μητέρες που θέλουν να έχουν καλή φυσική κατάσταση. Ευτυχώς, εφ ‘όσον ακολουθείτε κάποιες βασικές οδηγίες, η άσκηση είναι απόλυτα ασφαλής κατά το πρώτο τρίμηνο και μπορεί να προχωρήσει πολύ στην επίτευξη μιας υγιέστερης και πιο άνετης εγκυμοσύνης.

Οφέλη

Όταν γίνεται με ασφάλεια, η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζουν πολλές εγκύους κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, του πρήξιμου, των κιρσών, των αιμορροΐδων και των κράμπες των ποδιών, καθώς επίσης να βελτιώσει το επίπεδο ενέργειας και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αναφέρει η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε το κέρδος βάρους και να δημιουργήσετε τη δύναμη και την αντοχή σας για εργασία και παράδοση.

Συστάσεις

Η ίδια η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, αν και όλες οι γυναίκες θα πρέπει να συζητήσουν την άσκηση με τους γιατρούς τους πριν ξεκινήσουν ή συνεχίσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης. Όταν αποφασίζετε πώς να ασκείστε, επικεντρωθείτε στο να παραμείνετε δραστήριοι και να διατηρείτε τη δύναμή σας αντί να κάνετε σημαντικές βελτιώσεις στο επίπεδο γυμναστικής σας · η εγκυμοσύνη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σπρώξετε το σώμα σας πέρα ​​από τη ζώνη άνεσής του. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σας είναι η υπερθέρμανση: το μωρό σας αναπτύσσει τα κύρια όργανα κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων εβδομάδων και μερικές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι μια πολύ υψηλή θερμοκρασία σώματος μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες, σύμφωνα με το BabyCenter. Κρατήστε τη θερμοκρασία του σώματος σας κάτω από 101 βαθμούς Fahrenheit και γνωρίστε ότι μπορεί να ζεσταίνετε πιο γρήγορα από ό, τι συνήθως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χάρη στην αύξηση της ροής του αίματος και του μεταβολισμού. Η υπερβολικά έντονη άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τη ροή οξυγόνου του μωρού σας, καθώς η άσκηση αναγκάζει το οξυγόνο να απομακρυνθεί από τα εσωτερικά όργανα για να μεταφέρει περισσότερο τους μύες, τους πνεύμονες και την καρδιά σας.

Ασκήσεις για την αποφυγή

Με την άδεια του γιατρού, οι περισσότερες γυναίκες με υγιή εγκυμοσύνη μπορούν να συνεχίσουν με τη συνηθισμένη ρουτίνα γυμναστικής κατά το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει τραύμα στην κοιλιά σας μέσω πτώσης ή σύγκρουσης, όπως σκι, άθλημα επαφής, ιππασία, ποδηλασία, γυμναστική και αναρρίχηση. Εάν επιλέξετε να σηκώσετε βάρη, προσέξτε ιδιαίτερα για να μην πέσει βάρος στην κοιλιά σας και να χρησιμοποιήσετε ζώνες ανθεκτικότητας αντί για αλτήρες και μπάδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Προτεινόμενες δραστηριότητες

Ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που σχεδόν όλες οι γυναίκες με υγιείς εγκυμοσύνες μπορούν να απολαύσουν. Το περπάτημα, το κολύμπι, το χορό και το αερόμπικ χαμηλής πρόσκρουσης είναι εύκολο να προσαρμοστούν στο δικό σας επίπεδο άνεσης και είναι απίθανο να οδηγήσουν σε επικίνδυνη πτώση.