Είναι καλό για σας;

Ο Hummus είναι ένας τύπος βουτιά φασολιών. Το όνομα “hummus” προέρχεται από την αραβική λέξη για ρεβίθια και έχει καταναλωθεί στη Μέση Ανατολή εδώ και αιώνες. Είτε προσπαθείτε να συμπεριλάβετε περισσότερες φυτικές ίνες και φασόλια στη διατροφή σας, ή απλά να περιγράψετε εάν περιλαμβάνεται ο χούμους στη διατροφή σας είναι σοφό, μαθαίνοντας τα θρεπτικά στοιχεία και τα οφέλη του χούμους μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε την απόφασή σας.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του hummus, αλλά ο κλασικός χούμς περιέχει ένα καθαρισμένο μείγμα μαγειρεμένων ρεβίθια, που ονομάζεται επίσης φασόλια garbanzo, χυμός εσπεριδοειδών, ζυμαρικά tahini και ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το χουμμού με γεύση σκόρδου, λιαστή ντομάτα ή άλλα καρυκεύματα για ποικιλία. Η τυπική δόση USDA του hummus είναι μόλις 1 κουταλιά της σούπας, πράγμα που καθιστά σημαντικό να μετράτε τα κομμάτια σας hummus για να αποφύγετε την κατανάλωση διπλού ή τριπλού μεγέθους σερβιρίσματος.

Μια 1 κουταλιά της σούπας. Η εξυπηρέτηση του εμπορικά προετοιμασμένου hummus έχει 25 θερμίδες, σύμφωνα με το πρότυπο που έχει καθοριστεί από το USDA Nutrient Data Laboratory. Από αυτές τις θερμίδες, το 11,6% ή το 46% προέρχονται από λίπος. Το λίπος στο hummus είναι κυρίως πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λίπη, με μόλις 0.2 γραμμάρια ανθυγιεινών κορεσμένων λιπών. Μια κουταλιά της σούπας hummus περιέχει 1 g ίνας, 1,18 g πρωτεΐνης και 2 g υδατάνθρακες ανά μερίδα. Ο χούμμος έχει μόνο 57 mg νατρίου ανά 1 κουταλιά της σούπας.

Το υγιές λίπος και τα χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών κάνουν το hummus ένα καλό σνακ ή πλάκα. Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή, να δώσετε τροφή στα κύτταρα σας και να βοηθήσετε να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή. Η ίνα από τα ρεβίθια σας βοηθά να μείνετε γεμάτοι, καθώς και βοηθήματα στην πέψη σας. Χρειάζεστε από 45 έως 65 τοις εκατό των θερμίδων σας, ή 203 έως 293 γραμμάρια από τους υδατάνθρακες, αν ακολουθήσετε μια δίαιτα 1,800 θερμίδων. Τα 2 γραμμάρια υδατανθράκων ανά κουταλιά σούπας χούμμου είναι υγιείς πολύπλοκοι υδατάνθρακες. Ο Hummus δεν έχει ζάχαρη και σχετικά λίγα νάτριο, πράγμα που σας βοηθά να διατηρήσετε τη διατροφή σας σε καλό δρόμο.

Συμπεριλαμβανομένου του χούμους στη διατροφή σας είναι μια καλή επιλογή, υπό τον όρο ότι παρακολουθείτε το ποσό που τρώτε και επιλέγετε προσεκτικά τα τρόφιμα που ζευγαρώνετε με το hummus. Επιλέξτε 100 τοις εκατό κροτίδες ολικής αλέσεως που παρασκευάζονται με τεμαχισμένο σιτάρι, ψωμί πίτα ολικής αλέσεως, επίπεδο ψωμί ή ολόκληρα σιτηρά τσαγιού για να αυξήσετε τη θρεπτική αξία του σνακ σας. Για πρόσθετη διατροφή, βυθίστε ωμά λαχανικά αντί κροτίδων σε χούμους. Εάν κάνετε το hummus στο σπίτι, αντικαταστήστε το λάδι με χωρίς λίπος γιαούρτι μερικές φορές για να μειώσετε τις θερμίδες από τα λίπη. Διαβάστε την ετικέτα σε εμπορικά παρασκευασμένο hummus, καθώς υπάρχουν συχνά διακυμάνσεις των θερμίδων, του νατρίου και του λίπους μεταξύ των εμπορικών σημάτων.

Συστατικά και μέγεθος διατροφής

Διατροφικές πληροφορίες

Οφέλη

Σκέψεις