Είναι το υγιεινό ψάρι για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν;

Το ιχθυέλαιο περιέχει δύο ζωτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για το ανθρώπινο σώμα, το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ, το DHA και το εικοσαπεντανοϊκό οξύ, το EPA. Το σώμα σας πρέπει να λάβει EPA και DHA από τη διατροφή και το ιχθυέλαιο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε και τα δύο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της λήψης ιχθυελαίου είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, τα υψηλά τριγλυκερίδια και η φλεγμονή. Το ιχθυέλαιο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις γυναίκες να βελτιώσουν την υγεία που είναι βέλτιστη για τη σύλληψη.

Γονιμότητα

Όταν το σώμα σας είναι υγιές και λειτουργεί σωστά, είναι πιο πιθανό να συλλάβετε. Όταν η υγεία σας είναι βέλτιστη, συμπεριλαμβανομένης μιας ισορροπημένης διατροφής που είναι πλήρης στη διατροφή, όλες οι ορμόνες σας βρίσκονται σε ισορροπία αυξάνοντας τις πιθανότητες σύλληψης. Το ιχθυέλαιο μπορεί να κρατήσει την παραγωγή των ορμονών της προσταγλανδίνης στο σώμα σας όπου πρέπει να είναι. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό δεν μπορεί μόνο να σας κρατήσει υγιές, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τη γονιμότητα σύμφωνα με την Judith Fiore, ND. Το ιχθυέλαιο βοηθά στη ρύθμιση της φλεγμονώδους αντίδρασης του σώματος, μειώνοντας την υπερβολή του σώματος που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες. Το ιχθυέλαιο βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία, ειδικά στα αναπαραγωγικά όργανα των γυναικών. Περισσότερη κυκλοφορία στις ωοθήκες σημαίνει περισσότερες πιθανότητες σύλληψης.

Λάδι ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η χρήση ιχθυελαίου θα πρέπει να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της Ακριβώς όπως το ιχθυέλαιο ωφελεί την υγεία σας, ωφελεί επίσης την υγεία, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του αγέννητου μωρού σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παρέχουν τα μέσα για τη γνωστική και οπτική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της κύησης. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τον πρόωρο τοκετό και να βελτιώσουν το βάρος κατά τη γέννηση για το μωρό σας.

Κίνδυνοι του ιχθυελαίου

Ανησυχητική είναι η ποσότητα υδραργύρου που περιέχεται στο ιχθυέλαιο. Πολύς υδράργυρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ανάπτυξης του εγκεφάλου για το παιδί σας. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σας είναι από ιχθυέλαιο. Η λήψη ενός συμπληρώματος ιχθυελαίου που έχει υποστεί επεξεργασία και καθαρισμό μπορεί να είναι ασφαλές να ληφθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης.

Ανάγκες και εκτιμήσεις

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, οι γυναίκες χρειάζονται 500 χιλιοστόγραμμα EPA και DHA ημερησίως, ενώ οι έγκυες χρειάζονται 300 χιλιοστόγραμμα EPA και DHA ανά ημέρα. Τα οφέλη για την υγεία του ιχθυελαίου ενδέχεται να υπερτερούν των κινδύνων. Μιλήστε με το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε νέα συμπληρώματα, ειδικά όταν προσπαθείτε να συλλάβετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.