Εκτυπώσιμες ρουτίνες άσκησης

Εάν ο προϋπολογισμός σας ή το πρόγραμμά σας δεν σας επιτρέπουν να προσλάβετε έναν προσωπικό εκπαιδευτή, μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης μόνοι σας. Ένας προσωπικός εκπαιδευτής προσφέρει υποστήριξη και κίνητρα, αλλά παρέχει επίσης ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα άσκησης και σας διδάσκει τη σωστή μορφή. Εκτυπώσιμες ρουτίνες άσκησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Αναθεωρήστε αυτά που σας ενδιαφέρει, κρίνετε τα σχετικά με το αν παρέχουν τις ίδιες πληροφορίες που θα πάρετε από έναν εκπαιδευτή.

Τα βασικά στοιχεία ενός αποτελεσματικού προγράμματος γυμναστικής είναι η αερόβια άσκηση και η κατάρτιση δύναμης. Συνήθως τα δύο θα βρεθούν σε ξεχωριστές εκτυπώσιμες ρουτίνες, αλλά μπορείτε να εργαστείτε πολλές ρουτίνες ως ένα κύκλωμα για να πάρετε την προπόνηση καρδιο σας ταυτόχρονα με την άσκηση αντοχής σας. Μια προπόνηση που μπορεί εύκολα να γίνει ως κύκλωμα είναι μια προπόνηση ζώνης αντίστασης. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε μόνο ένα κομμάτι εξοπλισμού – το συγκρότημα – θα μπορείτε να κινηθείτε γρήγορα από τη μία άσκηση στην άλλη με ελάχιστη ή καθόλου ανάπαυση. Η συνεχής κίνηση θα πάρει το ρυθμό της καρδιάς σας και θα τη διατηρήσετε εκεί κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Η ρουτίνα άσκησης πρέπει να εξηγεί γραπτώς πώς θα προχωρήσει η προπόνηση σας, όπως οι ασκήσεις που θα κάνετε, με ποια σειρά και πόσες ομάδες και επαναλήψεις. Ωστόσο, μια εκτυπώσιμη ρουτίνα είναι πιο αποτελεσματική, αν περιλαμβάνει εικόνες των κινήσεων. Εάν έχετε μια εικόνα των ασκήσεων που υποτίθεται ότι θα κάνετε, θα μπορείτε να τις εκτελέσετε σωστά διατηρώντας τη σωστή φόρμα. Ορισμένες προετοιμασμένες ρουτίνες άσκησης έχουν μόνο μία εικόνα των ασκήσεων που ορίζει, αλλά θα βρείτε εκείνες που έχουν δύο ή περισσότερες εικόνες είναι ακόμα πιο χρήσιμες.

Οι καλύτερες ρουτίνες άσκησης είναι πλήρεις και σας φέρνουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό που εκτυπώνετε περιλαμβάνει τέντωμα, θέρμανση και ψύξη. Το αμερικανικό συμβούλιο για την άσκηση λέει ότι η σωστή τέντωμα είναι μόνο ένα ήπιο τέντωμα, δεν προκαλεί ενόχληση ή πόνο και πρέπει να κρατηθεί για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να τεντώνετε τους μυς σας προτού να θερμανθούν, οπότε ψάξτε για εκτυπώσιμες ρουτίνες που τοποθετούν το τέντωμα μετά την προθέρμανση σας ή για να τους σώσετε για το δροσερό μέρος της πρακτικής.

Για να εντοπίσετε εκτυπώσιμες ρουτίνες άσκησης, ξεκινήστε με ιστότοπους που προσφέρουν τον τύπο ρουτίνας που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, οι δρομείς θα βρουν χρήσιμες ρουτίνες και οδηγούς εκπαίδευσης για το CoolRunning.com και άλλους τρέχοντες ιστότοπους. Οι λάτρεις της γιόγκα μπορούν να επισκεφθούν έναν ιστότοπο γιόγκα, όπως το “Yoga Journal”. Τα all inclusive προγράμματα που περιλαμβάνουν ασκήσεις σωματικού βάρους με plyometrics και γιόγκα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του American Council on Exercise.

Ενσωματώστε όλα τα στοιχεία

Συμπεριλάβετε εικονογραφημένες οδηγίες

Πλήρως ολοκληρωμένη

Εύρεση Ρολογιών εκτύπωσης