Ελαφρώς καστανόχρωμο αποχρωματισμό στο δέρμα

Εάν παρατηρήσετε ανοιχτόχρωμα καφέ μπαλώματα τα οποία είναι φριχτά και ερεθισμένα στο δέρμα σας, είναι πιθανό να έχετε έκζεμα. Παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση του δέρματος δεν είναι απειλητική για τη ζωή, μπορεί να είναι ενοχλητική, καθώς τα νιφάδες μπαλώματα μπορεί να είναι φαγούρα, σφιχτά και άβολα. Το κλειδί για την αντιμετώπιση του έκζεμα είναι να εκπαιδεύσει τον εαυτό σας για την κατάσταση.

Ορισμός

Το έκζεμα είναι μια κατάσταση του δέρματος που έχει πολλές υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, εάν το δέρμα σας έχει ερεθιστεί μετά την έκθεση σε ένα ερεθιστικό, μπορεί να έχετε δερματίτιδα εξ επαφής, λέει ο ιστότοπος EczemaNet. Όταν στο τριχωτό της κεφαλής, είναι σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Ακόμα και το εξάνθημα της πάνας είναι ένα είδος έκζεμα.

Αιτίες

Αν και δεν είναι γνωστές όλες οι αιτίες του εκζέματος, μια κοινή δερματίτιδα – τύπου επαφής – προκύπτει από την έκθεση σε ένα ερεθιστικό. Οι κοινές ουσίες περιλαμβάνουν σκληρά χημικά και σαπούνια. Σε μορφές εκζέματος που συνδέονται με την κληρονομικότητα, το δέρμα μπορεί να είναι πολύ πορώδες και δεν μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ξηρό, ραγισμένο και λεπιοειδές δέρμα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα του εκζέματος μπορεί να διαφέρουν αρκετά από πρόσωπο σε άτομο, αλλά το καστανόχρωμο δέρμα είναι κοινό. Αυτά τα μπαλώματα είναι συχνά πολύ φαγούρα και μπορεί να αισθάνονται πολύ ξηρά. Το δέρμα μπορεί να φαίνεται ραγισμένο ή πυκνό με την πάροδο του χρόνου, λέει ο ιστότοπος Nemours KidsHealth. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτές οι περιοχές του δέρματος μπορεί να αιμορραγούν.

Θεραπείες

Η αντιμετώπιση του έκζεμα μπορεί να είναι δύσκολη. Συνήθως περιλαμβάνει την εφαρμογή τοπικών στεροειδών, τα οποία διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και με συνταγή, σύμφωνα με το KidsHealth. Κρέμες μαλακτικές λοσιόν μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να μαλακώσουν και να ενυδατώσουν το σκληρό δέρμα. Τα αντιισταμινικά μπορεί να συνιστώνται για να απαλύνουν τον κνησμό και την ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, αλλά με σωστή διαχείριση, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των φλεγμονών που αντιμετωπίζετε.

Πρόληψη

Παρόλο που το κληρονομικό έκζεμα δεν μπορεί να αποφευχθεί, μπορείτε να αποφύγετε τα κρούσματα αποφεύγοντας τους παράγοντες ενεργοποίησης. Τυπικά αλλεργιογόνα ή ερεθιστικά, όπως η οσμή των ζώων, η μούχλα, η σκόνη και η γύρη, πρέπει να αποφεύγονται, καθώς και τα ισχυρά σαπούνια και τα χημικά, υποδηλώνει η KidsHealth. Μείνετε μακριά από τους καπνιστές και ενυδατώνετε έντονα κατά τους χειμερινούς μήνες για να σταματήσετε το δέρμα σας να στεγνώσει πάρα πολύ. Εάν έχετε έκζεμα που προκαλεί έκρηξη, αποφύγετε το ξύσιμο, κάτι που μπορεί να το καταστήσει χειρότερο.