Επαγγελματικές ασκήσεις χεριών για την ενίσχυση της πρόσφυσης

Η βελτίωση της δύναμης των χεριών είναι συχνά το επίκεντρο της επαγγελματικής σας θεραπείας. Χρησιμοποιώντας το Theraputty, dumbbells ή λειτουργικές δραστηριότητες, το OT σας μπορεί να σας διδάξει μια ποικιλία επαγγελματικών χειρονακτικών ασκήσεων για να αυξήσετε την δύναμη του χεριού σας. Επειδή πολλοί μύες πρέπει να ενισχυθούν, ο θεραπευτής σας θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνικών για την ενίσχυση των μεμονωμένων μυών και την εργασία για την οικοδόμηση και το συντονισμό των μεγάλων μυϊκών ομάδων. Η αποκατάσταση της δύναμης των χεριών είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή στη μακροχρόνια, πλήρη λειτουργική χρήση του χεριού σας.

Ηγέτης

Η Theraputty χρησιμοποιείται ευρέως από τους επαγγελματίες θεραπευτές για να ξεκινήσει την ενίσχυση του χεριού σας. Υπάρχει μια ποικιλία στόκου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να έχουν αυξημένη πυκνότητα για να προκαλέσουν διαδοχικά το χέρι σας – καθώς και το στόκο που μπορεί να γίνει μικροκύματα, το οποίο είναι αρχικά ζεστό και εύπλαστο, αλλά καθώς ψύχεται γίνεται δυσκολότερο να χειριστεί. Πιάνοντας τη μπάλα του στόκου, πιέστε τη μπάλα μέχρι να είναι κάπως επίπεδη, στη συνέχεια περιστρέψτε τη μπάλα και πιέστε ξανά. Τοποθετήστε την μπάλα του στόκου πάνω στο τραπέζι και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα, τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας, πιέζετε επανειλημμένα το στόκο, περιστρέφοντας τη σφαίρα στο τραπέζι για να αποκαλύψετε περιοχές που δεν έχουν προσδεθεί.

Αλτήρες

Κρατώντας ένα μικρό αλτήρα σταθερά στο χέρι σας χωρίς να πέσετε είναι το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της δύναμης πρόσφυσης. Αφού μπορέσετε να το κάνετε αυτό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα – χωρίς να μετακινήσετε το βραχίονα σας – σηκώστε και χαμηλώστε τον καρπό σας με την παλάμη στραμμένη προς τα πάνω και στη συνέχεια με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω. Γυρίστε το αντιβράχιο σας έτσι ώστε να βρίσκεστε στη θέση “μπράβο” και στη συνέχεια να λυγίσετε τον καρπό σας προς τα πλάγια για να σηκώσετε και να χαμηλώσετε τον αντίχειρά σας. Τερματίστε επιστρέφοντας στη θέση “παλάμες προς τα πάνω” και περιστρέψτε τον καρπό σας δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Ολοκληρώστε κάθε άσκηση 30 φορές προς κάθε κατεύθυνση, προσθέτοντας το βάρος ως ανεκτό χωρίς αυξημένο πόνο.

Δραστηριότητες ενίσχυσης

Για την επιτάχυνση της επιστροφής της δύναμης πρόσφυσης στο χέρι χρησιμοποιείται συχνά μια λαβή. Κρατώντας σταθερά τη λαβή στην παλάμη του χεριού σας με τον αντίχειρα τυλιγμένο γύρω από τη μία πλευρά, πιέστε τη λαβή αργά, πιέζοντας όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Μετακινήστε μια στοίβα από κώνοι ένα κάθε φορά για να ενισχύσετε τους μικρότερους μυς στα χέρια σας και συμβάλλετε στη βελτίωση του συντονισμού. Πιάστε ένα clothespin για να το τοποθετήσετε σε μια ράβδο ρούχων ή ραβδί αυλή και στη συνέχεια να το αφαιρέσετε για να εργαστεί σε δύο περιοχές της δύναμης των χεριών.

Λειτουργική Ενίσχυση

Καθώς τα χέρια σας γίνονται πιο δυνατά, ο θεραπευτής σας μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές λειτουργικές λειτουργίες για να αυξήσει περαιτέρω την ισχύ του χεριού σας. Η κυλίνδριση της ζύμης με μια κυλιόμενη περόνη θα βελτιώσει τη δύναμή σας, καθώς και την παραγωγή μπάλων ζύμης μπισκότων. Η ταξινόμηση, το πλύσιμο και η αναδίπλωση ενός φορτίου πλυντηρίου μπορεί επίσης να είναι μια λειτουργική εργασία που χρησιμοποιείται.