Η λοίμωξη του ινομυαλικού λαιμού και η αντικατάσταση ισχίου

Η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου συνήθως έχει ως αποτέλεσμα μια άρθρωση που θα διαρκέσει 15 χρόνια ή περισσότερο. Περίπου 200.000 χειρουργικές επεμβάσεις συμβαίνουν ετησίως με κύριο στόχο τη μείωση του πόνου από ασθένεια ισχίου, σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Ανασυγκρότησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Georgetown. Η διεύρυνση της αλλοιωτικής ζώνης είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της αποκατάστασης από τη χειρουργική επέμβαση, αν και οι ασκήσεις ινομυαλικών ταινιών δεν αποτελούν μέρος των αρχικών φάσεων της αποκατάστασης.

Η αλλοιωτική ζώνη είναι μια παχιά ταινία ινώδους ιστού που ξεκινάει από το ισχίο, πηγαίνει κάτω από τον εξωτερικό μηρό, διασχίζει την πλευρά της άρθρωσης του γόνατος και συνδέεται με την οσφυϊκή χώρα. Η ζώνη σταθεροποιεί την άρθρωση ισχίου και γονάτου. Οι δραστηριότητες υψηλής επίπτωσης, ειδικά σε λειτουργία, τονίζουν το γεγονός αυτό. Οι ασθενείς συνήθως εμφανίζουν σφίξιμο με ITB μετά από αντικατάσταση ισχίου, γεγονός που περιορίζει την κινητικότητα των αρθρώσεων.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης της ανάρρωσης από την ολική αντικατάσταση ισχίου, οι λοβοί που βρίσκονται σε μια όψη προς τα πάνω είναι ασφαλείς. Αυτή η φάση τυπικά διαρκεί 10 ημέρες έως έξι εβδομάδες, αλλά ρωτήστε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή εάν είστε έτοιμοι πριν δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις. Ένα παράδειγμα μιας τεντωμένης λωρίδας ιλατοειδούς ζώνης είναι η εκτεινόμενη εγκάρσια διατομή. Για να εκτελέσετε αυτό το τέντωμα, ξαπλώστε στην πλάτη σας και διασχίστε το πόδι στο ισχίο σας πάνω από το καλό πόδι σας για να ξεκουραστείτε το πόδι σας στο πάτωμα με το γόνατο λυγισμένο. Τραβήξτε απαλά το γόνατο στο σώμα σας με το αντίθετο χέρι μέχρι να νιώσετε ένα τέντωμα στο λαγόνιο στο εξωτερικό ισχίο και να το κρατήσετε για 30 δευτερόλεπτα.

Μόνιμες εκτάσεις για την ιοιοτιβιακή ζώνη είναι δυνατές συνήθως γύρω στις 12 εβδομάδες μετά από μια συνολική χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου. Πρέπει να είστε σε θέση να επιβιώσετε με ασφάλεια πριν κάνετε αυτές τις εκτάσεις. Ένα παράδειγμα μιας μόνιμης ελαστικοποιημένης λωρίδας λωρίδας είναι βασικά μια μόνιμη εκδοχή της εκτεινόμενης διασταύρωσης. Σηκωθείτε και διασχίστε το καλό πόδι σας μπροστά από το πόδι σας που έχει πληγεί και με τα δύο γόνατα ευθεία. Στη συνέχεια, σκύψτε προς τα εμπρός από τη μέση έως ότου αισθανθείτε ένα τέντωμα στο ισχίο σας. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα.

Η τέντωμα δεν απελευθερώνει κόμπους στο μυϊκό ιστό, αλλά η περιτύλιξη του αφρού. Ο αφρός κύλισης της λαγοειδούς ζώνης κατά μήκος του εξωτερικού μηρού αποδεσμεύει επίσης την ένταση. Ένας κύλινδρος αφρού είναι ένα φθηνό κομμάτι του εξοπλισμού άσκησης που είναι ένα ρολό από σκληρό, πυκνό αφρό. Το ρολό είναι ένα εργαλείο αυτο-μασάζ το οποίο, όταν τυλίγεται σε μια περιοχή του σώματός σας, απελευθερώνει κόμπους και ένταση. Το σωματικό σας βάρος ενάντια στον αφρό παρέχει πίεση για απελευθέρωση. Απλά βάλτε το πλαϊνό μέρος με τον κύλινδρο αφρού κάτω από το οστό του ισχίου σας, τα πόδια σας στοιβάζονται και τα δύο χέρια στο πάτωμα με τα χέρια ευθεία έτσι ώστε το στήθος και οι ώμοι σας να βλέπουν στο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τραβήξετε τον εαυτό σας προς τα εμπρός, ώστε ο κύλινδρος αφρού να κυλάει στον εξωτερικό μηρό σας

ITB Ανατομία

Καθίσματα IT

Στέκεται ITB

Αφρώδης τροχαλία