Θα πρέπει να αλλάξετε τον τύπο εάν το μωρό σας είναι αεριούχο;

Το αέριο προκαλείται συνήθως από ένα βρέφος που καταπίνει πολύ αέρα ενώ τρώει. Ωστόσο, ο τύπος της φόρμουλας που χρησιμοποιείτε ενδέχεται να προκαλέσει στο μικρό σας ανεπιθύμητο στρες στο στομάχι. Πριν μετακινήσετε τη βρεφική φόρμουλα, χρησιμοποιήστε πρώτα φυσικές θεραπείες για να ανακουφίσετε το αέριο, συμπεριλαμβανομένου του μασάζ, του μασάζ, κρατώντας το μωρό σας όρθιο και παρακολουθώντας την κοιλιά. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε ένα διακόπτη φόρμουλας. Μόλις τα συμπτώματα διαλυθούν, κρατήστε το μωρό σας με τον ίδιο τύπο φόρμουλας για να αποφύγετε μελλοντικά αέρια και πεπτικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά

Εάν ο παιδίατρος σας υποψιάζεται ότι το μωρό σας είναι αλλεργικό στο τύπο της φόρμουλας που χρησιμοποιείτε, ρωτήστε τον για να υποδείξετε έναν διακόπτη. Τα σημάδια ότι το μωρό σας είναι αλλεργικό στη φόρμουλα περιλαμβάνουν υπερβολικό αέριο, χαλαρά κόπρανα, εξανθήματα, κόπωση και έντονο εμετό. Εάν ένας διακόπτης τύπων δεν επιλύει πεπτικά προβλήματα, αναζητήστε εξετάσεις για να δείτε εάν μια ιατρική κατάσταση προκαλεί αλλαγές στο έντερο. Διατηρήστε ένα περιοδικό τροφοδοσίας που παρακολουθεί τους χρόνους σίτισης και τις κινήσεις του εντέρου.

Δυσανεξία στη λακτόζη

Μια δυσανεξία στη λακτόζη, η οποία απαντάται σε γαλακτοκομικά παρασκευάσματα με βάση το γάλα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο αέριο και στην κοιλιά σε βρέφη. Τα παρασκευάσματα για βρέφη χωρίς λακτόζη μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των παρασκευασμάτων γάλακτος αγελάδας σε διαγνωσμένα βρέφη που αντιμετωπίζουν υπερβολικό αέριο ως αποτέλεσμα της ασθένειας. Το σιρόπι καλαμποκιού χρησιμοποιείται συχνά αντί της λακτόζης στον τύπο. Μια αλλεργία στο γάλα στα βρέφη εμφανίζεται σε περίπου δύο με τρία τοις εκατό των μωρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα KidsHealth από το Ίδρυμα Nemours. Διαφέρει από τη δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά παράγει επίσης συμπτώματα αερίων και απαιτεί αλλαγή τύπου από αγελαδινό γάλα. Οι σόγια και οι υποαλλεργικές φόρμουλες χρησιμοποιούνται συνήθως για αγωγές αλλεργίας στο γάλα.

Τύποι σόγιας

Η συνταγή σόγιας είναι ένας άλλος τύπος τύπου, που προέρχεται από φυτικές πρωτεΐνες και μια αποδεκτή επιλογή για τους βρεγνούς γονείς. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμβουλεύει την προσοχή όταν επιλέγετε μια φόρμουλα για ένα μωρό με μια πραγματική αλλεργία στο γάλα. Η πρωτεΐνη σόγιας είναι ένα άλλο κοινό αλλεργιογόνο τροφίμων. Μέχρι το ήμισυ των βρεφών με πραγματική αλλεργία στο γάλα έχουν επίσης αλλεργία στην πρωτεΐνη σόγιας, σύμφωνα με το AAP.

Κολική θεραπεία

Όταν το μωρό σας έχει κολικούς με συμπτώματα αερίων και αστάθεια, ζητήστε από το γιατρό σας να δοκιμάσει έναν διακόπτη τύπου. Εξαιρετικά υδρολυμένες φόρμουλες είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν το μωρό να χωνεύσει το φαγητό ευκολότερα. Οι πρωτεΐνες στον τύπο αναλύονται σε μικρότερες πρωτεΐνες. Εκτός από τον κολικό, συνιστώνται εκτενώς υδρολυμένοι τύποι σε βρέφη με προβλήματα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών και τροφικών αλλεργιών.