Κανονική δόση γλυκοζαμίνης χονδροϊτίνης

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη συχνά συνδυάζονται μαζί σε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε σε μεμονωμένα συμπληρώματα με τη μορφή γλυκοζαμίνης και θειικής χονδροϊτίνης. Και τα δύο συμπληρώματα χρησιμοποιούνται για την προαγωγή της κοινής υγείας και ως θεραπεία για τον πόνο και την απώλεια χόνδρου που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Η κανονική δοσολογία γλυκοζαμίνης / χονδροϊτίνης προορίζεται να προσφέρει θεραπευτικά οφέλη στις αρθρώσεις σας. Πάντα συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα συμπλήρωσης.

Η γλυκοζαμίνη εμφανίζεται φυσιολογικά στο σώμα και συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων βοηθώντας στη δημιουργία του χόνδρου μεταξύ των αρθρώσεων σας. Δεν υπάρχουν σημαντικές πηγές τροφίμων γλυκοζαμίνης, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Μπορείτε να το πάρετε μόνο συνθέτοντας το στο σώμα σας ή παίρνοντας συμπληρώματα από τα εξωτερικά κελύφη του αστακού, της γαρίδας ή του καβουριού. Συνθετική γλυκοζαμίνη είναι επίσης διαθέσιμη για άτομα με αλλεργίες οστρακοειδών. Τα παιδιά δεν πρέπει να λαμβάνουν γλυκοζαμίνη, αλλά η θεραπευτική δόση για τους ενήλικες είναι 500 mg τρεις φορές την ημέρα για έως και 90 ημέρες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα συμπληρώματα περισσότερο.

Η χονδροϊτίνη εμφανίζεται επίσης φυσικά στο σώμα και συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων απορροφώντας υγρά και θρεπτικά συστατικά στον χόνδρο. Χονδροϊτίνη και παρέχει επίσης την πρώτη ύλη για να βοηθήσει το σώμα να χτίσει νέο χόνδρο. Όπως και με τη γλυκοζαμίνη, δεν υπάρχουν γνωστές διαιτητικές πηγές χονδροϊτίνης. Ο μόνος τρόπος για να πάρετε τη χονδροϊτίνη είναι να την συνθέσετε στο σώμα σας ή μέσω της συμπλήρωσης. Τα παιδιά δεν πρέπει να λαμβάνουν χονδροϊτίνη και η θεραπευτική δόση για ενήλικες είναι 1.200 mg ημερησίως σε τρεις δόσεις 400 mg ή δύο δόσεις των 600 mg.

Εάν επιλέξετε να πάρετε ένα συνδυασμένο συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης / χονδροϊτίνης, αναζητήστε ένα συμπλήρωμα έχει την ίδια αναλογία γλυκοζαμίνης με χονδροϊτίνη όπως θα παίρνατε αν παίρνατε τα συμπληρώματα μεμονωμένα. Για παράδειγμα, ένα συμπλήρωμα με 500 mg γλυκοσαμίνης και 400 mg θα σας επιτρέψει να πάρετε 1.500 mg γλυκοζαμίνης και 1.200 mg χονδροϊτίνης σε τρεις ημερήσιες δόσεις. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε ένα συνδυασμένο συμπλήρωμα για περισσότερο από 90 ημέρες.

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερική αναστάτωση εάν ληφθούν με άδειο στομάχι. Οι άνθρωποι επιθυμούν αλλεργίες στα οστρακοειδή πρέπει να αποφεύγουν τη γλυκοζαμίνη και οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν και τα δύο συμπληρώματα. Η γλυκοζαμίνη μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για τη μείωση της ινσουλίνης και του σακχάρου. Η χονδροϊτίνη μπορεί να αυξήσει τα αποτελέσματα αραίωσης του αίματος των φαρμάκων, όπως η ηπαρίνη, και συμπληρώματα όπως η βιταμίνη Ε.

Γλυκοζαμίνη

Χονδροϊτίνη

Συνδυασμένα Συμπληρώματα

Παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις