Κλαίει μετά την αλλαγή της φόρμουλας κανονική;

Εάν το μωρό σας αρχίζει να ενεργεί πιο θλιβερό από το συνηθισμένο, αφού αλλάξετε τη φόρμουλα του, είναι φυσικό να θεωρήσετε τον τύπο ως την αιτία. Οι συνταγές για βρέφη, παρόμοιες με τη θρεπτική τους αξία, μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στη σύνθεση. Είναι πιθανό το μωρό σας να ανέχεται ένα εμπορικό σήμα και όχι άλλο, ειδικά εάν αλλάζετε τύπους τύπων. Οι φόρμουλες που βασίζονται στο γάλα αγελάδας ή σόγιας, οι υδρολυμένες φόρμουλες που είναι πιο εύπεπτες, οι ειδικές φόρμουλες για βρέφη χαμηλού βάρους γέννησης και φόρμουλες χωρίς λακτόζη, κάθεται δίπλα στην άλλη στα ράφια των σούπερ μάρκετ και μπορεί να φαίνονται εναλλάξιμα. Να ανεχτούν όλα αυτά.

Καθορισμός της Αιτίας

Αν αλλάξατε τη φόρμουλα επειδή το μωρό σας ξαφνικά άρχισε να τρέχει και να κλαίει πιο συχνά και το μωρό είναι περίπου 3 εβδομάδες, η φόρμουλα μπορεί να μην είναι ο ένοχος. Τα μωρά που προορίζονται να γίνουν κολικικά αρχίζουν να αναπτύσσονται γύρω από αυτήν την ηλικία και ο κολικός συχνά επιδεινώνεται κατά τις επόμενες εβδομάδες, κορυφώνοντας σε 6 έως 8 εβδομάδες και εξαφανίζοντας από 3 έως 4 μήνες, ανεξάρτητα από τον τύπο του τύπου. Εάν το μωρό σας είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 4 μηνών ή έχει αυξηθεί τα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως η έκκριση, ο εμετός, το αέριο, η φούσκωμα ή η διάρροια, είναι πιο πιθανό να φταίει η φόρμουλα.

Διαφορετικοί Τύποι Φόρμουλας

Αν αλλάξατε από τη φόρμουλα γάλακτος αγελάδας σε σόγια επειδή το μωρό σας δεν ανέχεται τη φόρμουλα με γάλα αγελάδας, η φόρμουλα σόγιας μπορεί να μην λύσει το πρόβλημα. Μεταξύ 20 και 50 τοις εκατό των μωρών που έχουν πρόβλημα με τις αγελαδινό γάλα με βάση τις φόρμουλες έχουν επίσης πρόβλημα με σόγια με βάση τις φόρμουλες, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Εταιρεία Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργίας. Περίπου το 10% των μωρών με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα χρειάζονται έναν τύπο με βάση το αμινοξύ. Οι φόρμουλες χωρίς λακτόζη είναι σπάνια απαραίτητες στα βρέφη επειδή η δυσανεξία στη λακτόζη, η ανικανότητα να χωνέψει τη λακτόζη του σακχάρου γάλακτος, κανονικά δεν αναπτύσσεται παρά μετά την ηλικία 2 ή 3, εξηγεί η PubMed Health.

Διαφορές μάρκας

Αν έχετε αλλάξει μόνο τις μάρκες και όχι τους τύπους τύπων, η διαφορά θα μπορούσε να διαταράξει ακόμα το πεπτικό σύστημα του μωρού σας. Οι κατασκευαστές των τύπων χρησιμοποιούν ελαφρώς διαφορετικά συστατικά για να κάνουν τις φόρμουλες τους “μοναδικές” και να τους δώσουν ένα σημείο πώλησης που ξεχωρίζει από το πλήθος. Οι κατασκευαστές μπορούν να διαφοροποιήσουν τους τύπους και τα ποσοστά των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων που χρησιμοποιούν για να κάνουν τις φόρμουλες τους. Ορισμένοι, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν ένα υψηλότερο ποσοστό ορού γάλακτος, μια πιο εύπεπτη πρωτεΐνη, στην καζεΐνη, η οποία σχηματίζει ένα σκληρότερο, λιγότερο εύπεπτο πηγμένο γάλα στο στομάχι.

Σκέψεις

Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε εάν η αλλαγή του τύπου είναι η αιτία του αυξημένου κλάματος είναι να αλλάξετε τον αρχικό τύπο. Αν η αρχική φόρμουλα προκαλούσε προβλήματα, τότε δοκιμάστε μια νέα μάρκα ή τύπο, εάν συμφωνεί ο γιατρός σας. Μην αλλάζετε τύπους τύπων χωρίς να μιλάτε πρώτα με το γιατρό του μωρού σας, αφού μερικοί τύποι δεν είναι κατάλληλοι για όλα τα μωρά. Τα πρόωρα μωρά, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζονται συνταγές με περισσότερο εύπεπτα λίπη και υψηλότερο επίπεδο θερμίδων ανά ουγγιά. Οι υποαλλεργικές φόρμουλες μπορούν να κοστίζουν περίπου τρεις φορές περισσότερο από τους τύπους αγελαδινού γάλακτος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διαιτολόγου Gloria Tsang, και δεν έχει νόημα να πληρώνετε επιπλέον για μια συνταγή που το μωρό σας δεν χρειάζεται.