Κολύμπι καλύμματα & ξηρά μαλλιά

Εάν είστε κολυμβητής, ένα καπάκι κολύμβησης μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της τρίχας σας. Αυτά τα καλύμματα από καουτσούκ προστατεύουν τα μαλλιά από την έκθεση σε χλώριο στην πισίνα, ένα κρίσιμο πλεονέκτημα για τα άτομα με ξηρά μαλλιά. Η προστασία δεν είναι τόσο απλή όσο η τοποθέτηση του καπακιού και η κολύμβηση όσο συχνά θέλετε. Συμπεριλαμβάνονται τα προπαρασκευαστικά στάδια, όπως και οι περιποιήσεις μετά το μπάνιο, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασης των στεγνών μαλλιών σας.

Πώς το χλώριο καταστρέφει τα μαλλιά

Το χλώριο σταματά τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν σε πισίνες, αλλά έχει επίδραση ξήρανσης στα μαλλιά. Όταν τα μαλλιά σας έρχονται σε επαφή με το χλώριο, η χημική ουσία τραβά τα φυσικά έλαια από αυτό, καθιστώντας την επιδερμίδα ευάλωτη στο στέγνωμα. Όταν η επιδερμίδα χωρίζεται, το χλώριο μπορεί να βλάψει έπειτα τον εσωτερικό φλοιό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραμονή των κλώνων σας ανέπαφων.

Προστασία καλύμματος με καπάκι

Τα καλύμματα κολύμπι είναι υποχρεωτικά για τους συχνούς κολυμβητές. Αυτό το αξεσουάρ ομορφιάς γίνεται για να κρατήσει το νερό έξω από τα μαλλιά σας. Όταν καταπολεμάτε την ξηρότητα των μαλλιών, αυτό το πρόσθετο στρώμα προστασίας είναι επωφελές. Τα καπάκια κολύμβησης διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Επιλέξτε ένα μέγεθος που είναι άνετο, ώστε το νερό είναι λιγότερο πιθανό να διαρρεύσει μέσα από αυτό ενώ κολυμπάτε. Αποφύγετε να κολυμπήσετε πολύ σφιχτά, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα μαλλιά.

Προετοιμασία και συνέχεια

Κάποια ύδατα μπορεί ακόμα να διαρρεύσουν μέσω του καπακιού κατά τη διάρκεια της Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό πριν και μετά από κάθε συνεδρίαση της πισίνας. Το κανονικό νερό δρα ως φράγμα μεταξύ των μαλλιών σας και χλωριωμένου νερού, μειώνοντας τα αποτελέσματα της ξήρανσης στην επιδερμίδα. Πριν να κολυμπήσετε, ψεκάστε ένα περιποιημένο μαλακτικό σε βρεγμένα μαλλιά για επιπλέον προστασία. Σαμπουάν τα μαλλιά σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε μετά το μπάνιο. Το σαμπουάν και το κοντίσιονερ κολυμβητών είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εξουδετέρωση του χλωρίου.

Συμβουλές για τα ξηρά μαλλιά

Τα στεγνά μαλλιά δεν είναι μόνο στεγνά στην αφή. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε και άλλες προειδοποιητικές ενδείξεις, όπως τα σχισμένα άκρα, το ψιλοκομμένο και το θαμπό χρώμα. Ενώ ένα καπάκι κολύμβησης μπορεί να προστατεύσει από μελλοντική ζημιά από χλώριο, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις ζημιές που έχουν ήδη γίνει. Ψάξτε για μέτρα θεραπείας για να αποκαταστήσετε τα μαλλιά σας, λαμβάνοντας υπόψη ένα διάλειμμα από την πισίνα. Ενυδατικά σαμπουάν και κλιματιστικά είναι απαραίτητα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαθύ κλιματιστικό μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα. Μια μάσκα είναι πιο αποτελεσματική στη διείσδυση βαθιά σε ξηρούς κλώνους. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το προϊόν κάτω από ένα κάλυμμα ντους για μία ώρα.