Κολύμπι μετά από vasectomy

Έχοντας μια vasectomy είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή για έναν άνθρωπο. Παρόλο που μπορείτε να αντιστρέψετε τη διαδικασία, είναι δύσκολο να το κάνετε, κάνοντας μια βαζεκτομή ένα σχεδόν μόνιμο τύπο ελέγχου των γεννήσεων. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα περάσετε μια περίοδο πόνου και ανάκαμψης, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε όλες τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του κολύμπιου, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν από τη βιαισθησία σας, δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση συνήθως περιλαμβάνει το ξύρισμα της περιοχής γύρω από το πέος και το όσχεο, χωρίς τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από τη διαδικασία, χωρίς να πίνετε αλκοόλ μία ή δύο ημέρες πριν από τη διαδικασία.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά και είναι μια διαδικασία εξωτερικών ασθενών. Μετά τον καθαρισμό και την αποστείρωση της περιοχής, ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσει το όσχεο. Μία μικρή τομή ή μικρή παρακέντηση γίνεται αντί για μια τομή εάν δεν χρησιμοποιείται η μέθοδος νυστέρι. Ο γιατρός θα τραβήξει στη συνέχεια το vas deferens, το οποίο είναι ο σωλήνας που φέρει το σπέρμα, μέσω της τομής ή της παρακέντησης και το κόβουμε. Το vas deferens στη συνέχεια σφραγίζεται χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και επιστρέφει στο όσχεο. Ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει ράμματα όπως απαιτείται για να κλείσει την τομή.

Μετά από τη χειρουργική επέμβαση πιθανόν να έχετε κάποια μώλωπες, πρήξιμο και πόνο. Θα χρειαστεί να ξεκουραστείτε για αρκετές ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση και να στηρίξετε το όσχεμά σας με έναν ιμάντα ή ένα αθλητικό υποστηρικτή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παγοθήκη ή μια τσάντα από κατεψυγμένα λαχανικά για να βοηθήσετε με πόνο και πρήξιμο. Κρατήστε τον επίδεσμο ή να στεγνώσει για 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για σωστή φροντίδα των πληγών · αυτό, φυσικά, εξαλείφει τη δυνατότητα κολύμβησης. Λάβετε υπόψη ότι η βιαισθησία σας δεν θεωρείται επιτυχής παρά μόνο μετά την μετεγχειρητική επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάζετε τη στειρότητα.

Μετά από μια vasectomy, πρέπει να ξεκουραστείτε για 24 ώρες. Μπορεί να μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες φωτισμού μετά από περίπου τέσσερις ημέρες, αλλά να αποφύγετε τον αθλητισμό ή τη βαριά ανύψωση για περίπου μια εβδομάδα. Είναι εντάξει να αφαιρέσετε τον επίδεσμό σας και να κάνετε ντους μετά από 24 ώρες, αλλά μην κολυμπήσετε ή κολυμπήσετε για τουλάχιστον επτά ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, συμβουλεύει το VasectomyDoctor.com. Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το πότε πρέπει να συνεχίσετε την κολύμβηση μετά από μια vasectomy.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση

Διαδικασία βασεκτομής

Μετά τη διαδικασία και την ανάκτηση

Επίπεδο δραστηριότητας και κολύμβηση