Κόκκινες προσκρούσεις στο πρόσωπο ενός βρέφους μετά τη νοσηλεία

Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού σας, το μητρικό γάλα είναι η μόνη πηγή διατροφής. Είναι σημαντικό για μια μητέρα να αναγνωρίζει το ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή της στην υγεία του παιδιού της. Ορισμένες από τις θρεπτικές ουσίες και τις ενώσεις που καταναλώνονται, όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ, μπορούν να φτάσουν στο σώμα ενός μωρού μέσω του μητρικού γάλακτος. Εάν το παιδί σας έχει ανεπιθύμητη ενέργεια και αναπτύξει κόκκινα εξογκώματα στο πρόσωπο, αυτό θα μπορούσε να είναι αιτία.

Ταυτοποίηση

Κόκκινα εξογκώματα μπορούν να εμφανιστούν γρήγορα στο πρόσωπο ενός παιδιού εάν καταναλώνει κάτι που ερεθίζει το σώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πιθανό να εμφανιστούν πολλαπλές προσκρούσεις. Αυτά μπορεί να εμφανίζονται γύρω από το στόμα και να περιορίζονται στο πρόσωπο, ή σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν προσκρούσεις στο σώμα του βρέφους.

Σημασία

Οι κόκκινες προσκρούσεις συνήθως δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία του παιδιού σας, τουλάχιστον όταν αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα του θηλασμού. Αντίθετα, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι εμφανίζεται ένας ερεθισμός. Εάν οι προσκρούσεις προκαλούν φαγούρα, το παιδί σας μπορεί να είναι ανήσυχο για τη διάρκεια της επιδημίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, αλλά συνήθως όχι λιγότερο από μερικές ώρες.

Πιθανή αιτία

Η πιο πιθανή αιτία εξανθήματος που μοιάζει με εξάνθημα στο πρόσωπο του παιδιού σας είναι μια τροφική αλλεργία που ερεθίζει το παιδί σας μέσω του μητρικού γάλακτος, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν καταναλώνετε ένα φαγητό στο οποίο το βρέφος σας έχει αλλεργία. Αν και λιγότερο συνηθισμένες, άλλες αλλεργίες ή ερεθισμούς μπορεί να προκαλούν κόκκινα χτυπήματα του παιδιού σας και εμφανίζονται μόνο μετά το θηλασμό από σύμπτωση.

Άλλα συμπτώματα

Μια τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει και άλλες αντιδράσεις στο σώμα του παιδιού σας, εκτός από τα κόκκινα εξογκώματα. Η αναζήτηση και η ταυτοποίηση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τα χτυπήματα είναι προϊόν αλλεργίας στα τρόφιμα. Παρακολουθήστε το παιδί σας για τυχόν συμφόρηση που μπορεί να συμβεί και παρακολουθήστε τα κόπρανα του μωρού για οποιεσδήποτε παρατυπίες, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας. Οι σοβαρές αλλεργίες μπορεί να περιορίσουν τον αεραγωγό του παιδιού σας και να απαιτήσουν ένα ταξίδι στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης.

Σκέψεις

Επικοινωνήστε με έναν γιατρό μετά την εμφάνιση των κόκκινων εξογκωμάτων, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας τους και να σας καθοδηγήσει σε όλες τις απαραίτητες θεραπείες. Αν και η τροφική αλλεργία είναι η πιο πιθανή αιτία, μπορεί να υπάρχουν άγνωστοι παράγοντες που οδηγούν στην αντίδραση του παιδιού σας.