Λίστα των βιταμινών που βρίσκονται στα φρούτα

Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, ενώ τα περισσότερα παρέχουν τουλάχιστον μικρές ποσότητες όλων των βιταμινών εκτός από τη βιταμίνη Β-12, η ​​οποία απαντάται μόνο σε ζωοτροφές. Φαγητό φρούτα από μια ποικιλία διαφορετικών χρωμάτων θα σας βοηθήσει να πάρετε το καλύτερο μίγμα των θρεπτικών συστατικών, διότι διαφορετικά χρώματα δείχνουν συχνά ένα διαφορετικό θρεπτικό προφίλ. Το φυλλικό οξύ και οι βιταμίνες A, C και K είναι εκείνες που απαντώνται συχνότερα σε σημαντικές ποσότητες σε φρούτα.

Υδατοδιαλυτές βιταμίνες

Τα περισσότερα φρούτα παρέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, που χρειάζεστε για να κρατάτε τα ούλα σας υγιή και να θεραπεύετε πληγές. Τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, οι φράουλες και τα μάνγκο παρέχουν το 100% τουλάχιστον της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C σε κάθε μερίδα. Ένα φλιτζάνι φράουλες σε φέτες και ένα μεσαίο πορτοκάλι παρέχουν το 10 τοις εκατό της βιταμίνης D για το φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β απαραίτητη για τη διαμόρφωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών.

Λιπαρές διαλυτές βιταμίνες

Ένα φλιτζάνι φέτες πεπονιού περιέχει περισσότερο από το 100% της βιταμίνης Α για τη βιταμίνη Α και ένα φλιτζάνι μανγκό ή καρπούζι έχει 36 και 17%, αντίστοιχα, του βιταμινούχου βιταμινούχου βιταμίνης που παίζει ρόλο στην ανοσοποιητική λειτουργία και το όραμα. Ενώ η βιταμίνη Κ δεν βρίσκεται σε σημαντικές ποσότητες σε όλα τα φρούτα, ένα φλιτζάνι σταφύλια παρέχει το 17 τοις εκατό του DV, και ένα ακτινίδιο φρούτο έχει 35 τοις εκατό του DV. Χρειάζεστε βιταμίνη Κ για ισχυρά οστά και σχηματίζετε θρόμβους αίματος.