Λίστα των μη οξυγόνων χυμών

Αν έχετε μαστίζεται από καούρα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το ποτό πορτοκαλιού ή χυμού γκρέιπφρουτ το κάνει χειρότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή η οξύτητα του χυμού μπορεί να ερεθίσει τον μαλακό ιστό που ευθυγραμμίζει τον οισοφάγο σας. Η κατανάλωση μη οξυγόνων χυμών μπορεί να σας βοηθήσει να διευκολύνετε την ταλαιπωρία σας ενώ ικανοποιείτε την ανάγκη σας για ένα γλυκό ποτό.

Η οξύτητα των τροφίμων μετριέται σε ρΗ. Ένα pH 7 ή λιγότερο θεωρείται όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι όλος ο χυμός είναι όξινος, αλλά μερικοί είναι καλύτερα ανεκτοί από τους άλλους. Για αναφορά, τα εσπεριδοειδή όπως ο χυμός λεμονιού έχει ρΗ 2.0 έως 2.6, το γκρέιπφρουτ σε ρΗ 3 έως 3.8 και ο χυμός πορτοκαλιού έχει ρΗ 3.3 έως 4.2, ενώ ο χυμός μήλου έχει ρΗ 3.4 έως 4 και το γάλα έχει ρΗ 6.3 Έως 6.6. Η οξύτητα στο χυμό δημιουργεί μια ξινή γεύση, αν και η ξινότητα συχνά αντισταθμίζεται από τη φυσική ζάχαρη στο χυμό.

Αν και ο χυμός μήλου έχει χαμηλό pH, θεωρείται ένας λιγότερο όξινος χυμός και τείνει να είναι καλύτερα ανεκτός από αυτούς με πεπτικά προβλήματα, όπως η παλινδρόμηση, σύμφωνα με την Jackson-Siegelbaum Gastroenterology. Ένα φλιτζάνι χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη έχει 114 θερμίδες και 28 γραμμάρια υδατανθράκων και είναι χωρίς πρωτεΐνες και λίπη. Ο χυμός δεν αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών ή ανόργανων συστατικών, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνη C, κάλιο και μαγγάνιο.

Όταν πρόκειται για την οξύτητα, ο χυμός αχλαδιού μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας ως το λιγότερο όξινο. Ένα αχλάδι έχει ρΗ 3,5 έως 4,6. Ένα φλιτζάνι χυμό αχλαδιών έχει 150 θερμίδες, 38 γραμμάρια υδατάνθρακες και 0 γραμμάρια πρωτεΐνης ή λίπους. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, που συναντά το 11% της ημερήσιας αξίας. Αλλά όπως ο χυμός μήλου, ο χυμός αχλαδιού δεν αποτελεί σημαντική πηγή οποιασδήποτε άλλης βιταμίνης ή ορυκτών, που πληρούν το 4% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C και του ασβεστίου.

Τα ροδάκινα έχουν περίπου το ίδιο επίπεδο pH με τα μήλα, που κυμαίνονται από 3,3 έως 4, αλλά θεωρούνται επίσης λιγότερο όξινα και καλύτερα ανεκτά. Ο χυμός ροδάκινων είναι υψηλότερος σε θερμίδες και υδατάνθρακες από τον χυμό μήλου, με 160 θερμίδες και 38 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά φλιτζάνι και είναι επίσης χωρίς πρωτεΐνες και λίπη. Ορισμένες μάρκες μπορούν να ενισχυθούν με βιταμίνη C, βοηθώντας σας να συναντήσετε το 100% της ημερήσιας αξίας ανά μερίδα.

Χυμός Οξύτητα

Χυμός μήλου

Χυμός αχλαδιών

Ροδάκινο Χυμός