Μία εβδομάδα απώλεια βάρους αποτοξίνωσης

Στο βιβλίο της “Need to know Detox”, που δημοσιεύτηκε το 2007, ο συγγραφέας υγείας Gill Paul αποδίδει απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια μιας επτά ημερών αποτοξίνωσης στην εξάλειψη των περισσότερων σακχάρων, λιπών και άλλων θερμίδων με την τροφή σας. Συμβουλεύει την προετοιμασία του σώματός σας πριν από την αποτοξίνωση, διακόπτοντας σταδιακά τον καπνό, το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και άλλες τοξίνες. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε ένα σχέδιο αποτοξίνωσης.

Προετοιμαστείτε για Detox

Επιλέξτε μια κατάλληλη εβδομάδα για να προγραμματίσετε την αποτοξίνωση, φροντίζοντας ότι είναι απίθανο να τονίζετε ή να έχετε μεγάλο φόρτο εργασίας, επειδή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ευερεθιστότητα και κάποια απώλεια συγκέντρωσης – μια πιθανή παρενέργεια της αποτοξίνωσης, σύμφωνα με τον Gill Paul. Αποθηκεύστε με τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε για την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μην τρέχετε σύντομα και να μπείτε στον πειρασμό να φτάσετε για μια γρήγορη λύση γρήγορου φαγητού. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αντικείμενα όπως το οινόπνευμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή η σοκολάτα μπορεί να σας παρασύρουν στην παραβίαση των κανόνων αποτοξίνωσης.

Ποιος δεν πρέπει να Detox;

Σύμφωνα με τον Gill Paul, δεν πρέπει να κάνετε αποτοξίνωση επτά ημερών εάν είστε κάτω των 18 ετών, παίρνετε αραίωση αίματος ή φάρμακο πίεσης του αίματος, παίρνετε αντικαταθλιπτικά, θηλάζετε, υποφέρετε από μια ψυχική κατάσταση όπως σχιζοφρένεια, διπολική ή Οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή, ή αμέσως πριν ή μετά από μια χειρουργική παρέμβαση. Εάν έχετε διαβήτη, υπογλυκαιμία, θυρεοειδή, προβλήματα με το ήπαρ ή τα νεφρά, καρκίνο ή έλκη στομάχου, πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν μια αποτοξίνωση οποιουδήποτε είδους είναι κατάλληλη για εσάς.

Συμβουλές για επιτυχή Detox

Ο Elson M. Haas, MD, συγγραφέας της «The Detox Diet», και διευθυντής του Προληπτικού Ιατρικού Κέντρου του Marin, San Rafael, Καλιφόρνια, προσφέρει συμβουλές για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης επτά ημερών. Συνιστά να τρώτε αργά και να μασάτε σωστά τα τρόφιμα, να τρώτε μικρές ποσότητες και να αφήνετε 15 με 30 λεπτά μεταξύ των μερίδων για να βελτιώσετε την πέψη και την αποτοξίνωση, προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού λάδι ή βούτυρο καθημερινά στους κόκκους για να προστατεύσετε τα κύτταρα και να διατηρήσετε τους ιστούς υγιείς. Προτείνει επίσης να προετοιμάσετε τα λαχανικά τη νύχτα πριν και να πιείτε τον χυμό από το παρασκεύασμα ως σνακ μεταξύ των γευμάτων για την τροφή και να αποτρέψετε τους πόνους της πείνας.

Άσκηση και Detox

Ο Δρ Haas συνιστά 60 λεπτά μετριοπαθούς άσκησης κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αποτοξίνωσης. Προτείνει δραστηριότητες όπως “περπάτημα, ποδηλασία ή γιόγκα”, εξηγώντας ότι η κυκλοφορία αίματος και λεμφαδένων ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων του σώματος για να καθαρίσει ταχύτερα τις τοξίνες. Εάν αγωνίζεστε με μια ολόκληρη ώρα άσκησης, χωρίστε το σε μικρές ριπές 15 ή 30 λεπτών, αρκεί να προσθέτει έως και μία ώρα την ημέρα.

Απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

Σύμφωνα με τον Judy Bass, συγγραφέα για το περιοδικό “Natural Health Magazine”, μπορείτε να αισθανθείτε υπέροχα και να χάσετε έως και 10 κιλά σε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης επτά ημερών. Το σχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε σχεδιάστηκε από τον Δρ. Haas τον Απρίλιο του 2003 και αν και ορισμένα προγράμματα είναι μόνο υγρά, αυτό επιτρέπει μια ποικιλία φρούτων, λαχανικών και ολικής αλέσεως.

Ο πιστοποιημένος διαιτολόγος, Katherine Zeratsky, R.D., L.D., της κλινικής Mayo, προειδοποιεί ότι αν και τα προγράμματα αποτοξίνωσης είναι μοντέρνα, δεν είναι «επιστημονικά αποδεδειγμένα». Λέει επίσης ότι αν και οι άνθρωποι αναφέρουν συναισθήματα αυξημένης συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, η διαδικασία μπορεί επίσης να σας προκαλέσει ζάλη, κόπωση, αφυδάτωση και ακόμη και ναυτία. Συνιστά μια υγιεινή διατροφή των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που περιλαμβάνει ορισμένες άπαχες πρωτεΐνες και ολικής αλέσεως τρόφιμα ως τον καλύτερο τρόπο προς τα εμπρός. Επισημαίνει ότι το ήπαρ και τα νεφρά διαχωρίζουν φυσικά τις τοξίνες χωρίς την ανάγκη για δίαιτες αποτοξίνωσης.

Προειδοποίηση