Μαγνήσιο για πονοκεφάλους σε έγκυες γυναίκες

Οι πονοκέφαλοι δεν είναι ασυνήθιστοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα χειρότερα είναι οι ημικρανίες. Οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας είναι εξαιρετικά επώδυνοι και συχνά εξασθενητικοί αγγειακοί πονοκέφαλοι. Το Πανεπιστήμιο Cornell σημειώνει ότι το 15-20% των εγκύων γυναικών βιώνει ημικρανίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το δύσκολο κομμάτι στην αντιμετώπιση των ημικρανιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ότι μερικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ημικρανιών, τόσο συνταγογραφούμενα όσο και μη συνταγογραφούμενα, αντενδείκνυνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τη διάρκεια των ημικρανιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ μαγνησίου και τακτικών πονοκεφάλων.

Τι είναι το μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματικό όργανο. Πολλά τρόφιμα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, όπως αλεύρι ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης, μπανάνες, μελάσσα μαύρης σκωρίας, σπανάκι και αμύγδαλα. Κανονικά, οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται 280 έως 300 mg μαγνησίου ανά ημέρα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι απαιτήσεις αυτές αυξάνονται στα 320 mg ημερησίως. Μετά την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται 335 έως 340 mg ημερησίως.

Σύνδεση με ημικρανία

Το Ινστιτούτο Linus Pauling στο κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον σημειώνει ότι τα επίπεδα μαγνησίου είναι συχνά χαμηλότερα σε άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες από όσους δεν το κάνουν. Οι έγκυες γυναίκες που δεν καταναλώνουν αρκετό μαγνήσιο μπορεί να εμφανίσουν περισσότερες ημικρανίες από τις έγκυες γυναίκες που λαμβάνουν το συνιστώμενο ποσό. Το μαγνήσιο πιστεύεται ότι βοηθά τα περιορισμένα αιμοφόρα αγγεία μέσα στον εγκέφαλο να χαλαρώσουν και να αποτρέψουν την συσσώρευση γαλακτικού οξέος που συμβάλλει στην ένταση και επιδεινώνει τον πόνο της ημικρανίας.

Συμπλήρωση

Η συμπλήρωση με μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης ημικρανιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Linus Pauling, 600 mg ημερησίως έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη συχνότητα της ημικρανίας. Ωστόσο, οι χαμηλότερες δόσεις των 485 mg ημερησίως δεν έδειξαν ότι μειώνουν την εμφάνιση ημικρανίας. Η προγεννητική σας βιταμίνη πρέπει να περιέχει μαγνήσιο, αλλά ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλέψει σχετικά με πρόσθετα συμπληρώματα μαγνησίου που μπορεί να χρειαστούν για να βοηθήσουν στη θεραπεία της ημικρανίας σας.

Σκέψεις

Εάν δεν είχατε ημικρανίες ή άλλους πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά τις δοκιμάσετε ενώ περιμένετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως. Μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά ανάμεσα σε σοβαρό πονοκέφαλο, ημικρανία και κεφαλαλγία που προκαλούνται από επιπλοκές της εγκυμοσύνης, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή προεκλαμψία. Μην προσθέτετε συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών, στη θεραπευτική σας αγωγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς να επικοινωνήσετε πρώτα με τη μαία ή το γιατρό σας. Αν και είναι ανόργανο και είναι δύσκολο να υποβληθεί σε υπερβολική δόση, είναι δυνατόν να ληφθεί πολύ μαγνήσιο, το οποίο πρέπει να αποφευχθεί.