Μικρούς καρπούς και χέρια στο bodybuilding

Στο bodybuilding, κρίνετε το μέγεθος, τον ορισμό και το γενικό σχήμα και εμφάνιση του μυός σας. Κάθε πτυχή της σωματικής σας διάστασης είναι σημαντική, ακόμα και οι καρποί και τα χέρια σας. Ενώ έχετε μικρούς καρπούς και χέρια είναι κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τις προοπτικές του bodybuilding σας, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι επωφελής.

Μέγεθος καρπού και βραχίονα

Το μέγεθος των καρπών και των χεριών σας είναι ένας καλός δείκτης για το πόσο μεγάλα μπορούν να πάρουν τα χέρια σας και έχοντας μικρούς καρπούς και χέρια μπορεί να περιορίσουν το μέγεθος του χεριού σας. Ο πρώην bodybuilder πρωτοπόρος Steve Reeves σχεδίασε το δικό του σύστημα για τον υπολογισμό των ιδανικών αναλογιών για bodybuilding και διαπίστωσε ότι το μέγεθος του βραχίονα πρέπει να είναι περίπου 252 τοις εκατό του μεγέθους του καρπού. Ενώ αυτό μπορεί να είναι η ιδανική αναλογία κατά την άποψή του, αν έχετε καρπούς 5,5 ιντσών, τα όπλα σας θα μετρήσουν λιγότερο από 14 ίντσες, τα οποία δεν θα είναι ανταγωνιστικά σε οποιοδήποτε επίπεδο bodybuilding.

Δύναμη

Ενώ το bodybuilding δεν κρίνεται σε επίπεδα αντοχής, για να μεγαλώσετε πρέπει συνεχώς να προσπαθείτε να σηκώσετε βαρύτερα βάρη στο γυμναστήριο. Η βαριά προπόνηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μυϊκών ορμονών και να ενεργοποιήσει το νευρικό σας σύστημα για να δημιουργήσει περισσότερους μυς. Σύμφωνα με τον προπονητή δύναμης Christian Thibaudeau, έχοντας μικρούς καρπούς και χέρια μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα δύναμης σας. Οι ανελκυστήρες που απαιτούν καλή δύναμη λαβής, όπως οι deadlifts, τα chinups και οι ολυμπιακοί ανελκυστήρες μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο, αν οι καρποί και τα χέρια σας είναι μικρά και αδύναμα.

Εμφάνιση

Το bodybuilding δεν είναι μόνο το μέγεθος, αλλά και οι κριτές θεωρούν αναλογία και συμμετρία όταν επιλέγουν τους νικητές. Εάν κατορθώσετε να φτιάξετε το μέγεθος των μυών του βραχίονα σας σε καλό επίπεδο με μικρούς καρπούς και χέρια, αυτό θα κάνει τα χέρια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, πράγμα που μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστών.

Χειρός και ασκήσεις χειρός

Δεν έχετε τεράστιο όγκο μυών στους καρπούς και στα χέρια σας, γι ‘αυτό είναι δύσκολο να τα δημιουργήσετε, αλλά με τη σωστή εκπαίδευση μπορείτε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο το μέγεθός τους. Οι ασκήσεις όπως οι μπούκλες και οι επεκτάσεις του καρπού, μαζί με τη λαβή μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος του καρπού και των μυών του χεριού σας. Ο Charles Poliquin, ιδιοκτήτης του Πολιτικού Επιτελείου για ελίτ αθλητές, σας συμβουλεύει να κάνετε όλες τις ασκήσεις σας, μαζί με μερικές από τις άλλες ασκήσεις του ανώτερου σώματος σας, με αστραγάλους και αλτήρες γεμάτους χειρισμούς, για να δώσετε στους μυς του χεριού και του καρπού σας πραγματική δοκιμή.