Παρενέργειες των χάπια ιχθυελαίου με ημερομηνία λήξης

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου περιέχουν υγιή καρδιά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που καταπολεμούν τη φλεγμονή. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την τοποθέτηση των ψαριών στα εβδομαδιαία γεύματα σας ή απλά θέλετε μια επιπλέον ώθηση, τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν να σας βοηθήσουν. Αλλά όταν έχουν συμπληρωθεί τα συμπληρώματα ιχθυελαίου σας, ίσως να αναρωτηθείτε αν είναι ακόμη ασφαλή και αποτελεσματικά. Η απάντηση μπορεί να εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες.

Η λήψη του ιχθυελαίου μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το στομάχι, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της καούρας, της ναυτίας και των χαλαρών κόπρανα. Εάν τα συμπληρώματα ιχθυελαίου έχουν λήξει, είναι πιθανό να έχουν γίνει τακτοποιημένα. Με την πάροδο του χρόνου, οι μεταβολές στην έκθεση στο φως και τη θερμοκρασία μπορούν να προκαλέσουν κακή απόδοση των συμπληρωμάτων ιχθυελαίου. Εάν τα συμπληρωμένα συμπληρώματα ιχθυελαίου σας μυρίζουν άσχημα ή εμφανίζονται ελαφρώς αποχρωματισμένα, μην τα πάρετε. Λαμβάνοντας τα ταγγισμένα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να επιδεινώσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες στο στομάχι και να σας προκαλέσει να αισθανθείτε εξαιρετικά άρρωστοι.

Οι γιατροί συστήνουν τη λήψη ιχθυελαίου για ορισμένες σοβαρές καταστάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να προτείνουν κάποιος να πάρει το συμπλήρωμα μετά από καρδιακή προσβολή ή αν κάποιος έχει υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Όταν πρόκειται για αυτές τις σοβαρές καταστάσεις, η λήψη ενός συμπληρωμένου συμπλήρωμα ιχθυελαίου μπορεί να είναι επιβλαβές επειδή το ιχθυέλαιο μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Ένας από τους λόγους που η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο ιχθυέλαιο είναι ότι η ημερομηνία δείχνει πότε το συμπλήρωμα αρχίζει να μειώνεται στην ποιότητα. Ο χρόνος, η θερμοκρασία, ο αέρας και το φως μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο του ιχθυελαίου, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό ως συμπλήρωμα. Εάν βασίζεστε σε συμπληρώματα ιχθυελαίου για να σας κρατήσουμε υγιή, η λήψη ενός συμπληρωμένου συμπληρώματος μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες.

Ακόμη και αν τα συμπληρώματα λιπαρών οξέων είναι ενημερωμένα, μπορεί να πάθουν κακό αν το αποθηκεύσετε εσφαλμένα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το επιπλέον φως μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του ιχθυελαίου σας. Όποτε είναι δυνατόν, αγοράστε ένα συμπλήρωμα που συσκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το φως να μην μπορεί να περάσει από αυτό. Η αποθήκευση τους στο ψυγείο ή στον καταψύκτη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των συμπληρωμάτων φρέσκα. Λαμβάνοντας τα συμπληρώματα όταν είναι κρύα μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει τα δυσμενή συμπτώματα του στομάχου.

Οι κατασκευαστές συμπληρωμάτων συχνά τοποθετούν συντηρητική ημερομηνία λήξης στα συμπληρώματά τους, σύμφωνα με την Jigsaw Health. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λαμβάνουν παράγοντες όπως η κακή αποθήκευση, ο χρόνος σε ένα ράφι και ο χρόνος για την αποστολή του προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν ακόμα να είναι αποτελεσματικά, αν και ίσως λιγότερο ισχυρά, αφού έχουν λήξει. Ως εκ τούτου, η λήψη των συμπληρωμάτων ιχθυελαίου που έχουν λήξει είναι μια απόφαση “do-so-at-your-own-risk”. Ωστόσο, αν τα συμπληρώματα είναι σημαντικά πέρα ​​από την ημερομηνία λήξης τους – όπως ένα ή περισσότερα έτη – αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης δυσμενών παρενεργειών.

Αναστατώστε το στομάχι σας

Μειωμένη αποτελεσματικότητα

Σκέψεις

Αμολάω?