Πληροφορίες για την κρέμα τεστοστερόνης

Αν είστε άνδρες και το σώμα σας δεν παράγει αρκετή τεστοστερόνη φυσικά, μια κατάσταση που ονομάζεται υπογοναδισμός, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια κρέμα τεστοστερόνης για να αυξήσει τα επίπεδα σας. Η τεστοστερόνη είναι η αρσενική ορμόνη υπεύθυνη για την ανάπτυξη αρσενικών σεξουαλικών οργάνων καθώς και τα αρσενικά χαρακτηριστικά όπως τα μαλλιά του προσώπου, η αυξημένη μυϊκή μάζα και τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου.

Χρήση

Η κρέμα τεστοστερόνης είναι μια τοπική συνταγή που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Η κρέμα εφαρμόζεται συνήθως το πρωί, αλλά οι μέθοδοι εφαρμογής ποικίλλουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα. Για παράδειγμα, ο Androgel απαιτεί εφαρμογή οπουδήποτε στους ώμους, τα άνω χέρια ή την κοιλιά. Το Testim επιτρέπει την εφαρμογή στους ώμους και τα χέρια σας, αλλά απαγορεύει την εφαρμογή στην κοιλιά σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες εφαρμογής ακριβώς όπως σας περιγράφεται από το γιατρό σας και μην εφαρμόζετε ποτέ την κρέμα στα γεννητικά όργανα σας ή σε οποιοδήποτε δέρμα με πληγές ή κοψίματα.

Επιθυμητά αποτελέσματα

Τα φυσικά χαρακτηριστικά που αναμένετε να έχετε διορθώσει με μια συνταγή για κρέμα τεστοστερόνης περιλαμβάνουν την έλλειψη προσώπου, στήθους ή άλλων τριχών σώματος, καθώς και μια βαθιά φωνή που υπάρχει στους περισσότερους ενήλικες άνδρες. Χαρακτηριστικά σωματικής ικανότητας που μπορεί να θέλετε περιλαμβάνουν αύξηση της μυϊκής μάζας, μείωση σωματικού λίπους και αύξηση της οστικής πυκνότητας. Οι σεξουαλικές επιδράσεις της αυξημένης τεστοστερόνης περιλαμβάνουν αυξημένη σεξουαλική ορμή, καθώς και αυξημένη γονιμότητα.

Παρενέργειες

Η κρέμα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να γίνουν σοβαρές εάν διαρκέσουν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Οι ψυχολογικές και συναισθηματικές παρενέργειες περιλαμβάνουν μεταβολές της διάθεσης, κατάθλιψη, νευρικότητα και μειωμένες σεξουαλικές επιθυμίες. Οι φυσικές παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν την ακμή, τη διεύρυνση του μαστού, την απώλεια μαλλιών, το ξηρό δέρμα και τη δυσκολία στον ύπνο. Εάν αισθανθείτε ξαφνική ανάγκη να ούρηση αμέσως ή να έχετε κίτρινο ή σκοτεινό δέρμα, επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό. Ναυτία, έμετος και πρήξιμο των χεριών και ποδιών είναι επίσης συνθήκες που απαιτούν άμεση βοήθεια.

Προφυλάξεις

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο με συνταγή, λαμβάνετε ειδικές προφυλάξεις όταν συνταγογραφείτε μια κρέμα τεστοστερόνης καθώς και όταν χρησιμοποιείτε την κρέμα. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε αλλεργικός στην τεστοστερόνη ή σε άλλα φάρμακα, προϊόντα αλκοόλ ή σόγια. Ενημερώστε το γιατρό και το φαρμακοποιό σας για οποιαδήποτε άλλα συμπληρώματα, συνταγές ή βιταμίνες που σχεδιάζετε να παίρνετε ενώ χρησιμοποιείτε κρέμα τεστοστερόνης. Ο γιατρός σας πρέπει να γνωρίζει εάν εσείς ή οποιοσδήποτε στο σπίτι σας έχει ποτέ διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, άπνοια ύπνου, καρκίνο του μαστού, διαβήτη ή οποιαδήποτε νόσο της καρδιάς, του ήπατος ή των πνευμόνων. Η κρέμα τεστοστερόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από άνδρες, οπότε κρατήστε την κρέμα και τα άδεια πακέτα κρέμα μακριά από τις γυναίκες, τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Παρανοήσεις

Μια κοινή παρανόηση της κρέμας τεστοστερόνης είναι ότι είναι παρόμοια με τα αναβολικά στεροειδή λόγω της αύξησης της μυϊκής μάζας που μπορούν να επιτύχουν ορισμένοι άνδρες μετά τη χρήση της κρέμας. Οι κρέμες τεστοστερόνης στην αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσκοπούν μόνο στην αντικατάσταση της φυσικά απαντώμενης τεστοστερόνης στο αρσενικό σώμα για να επαναφέρουν τα επίπεδα T σας στο φυσιολογικό.