Πρέπει να χρησιμοποιήσω καλσόν συμπίεσης για μπάσκετ;

Εάν είστε παίκτης μπάσκετ που σας αρέσει η ιδέα ενός σφιχτού στρώματος υφάσματος γύρω από τους μύες των ποδιών σας, τα καλσόν ή τα σορτς συμπίεσης μπορεί να είναι για σας. Από το 2013, είναι αμφισβητήσιμο αν πραγματικά βοηθούν την απόδοση ή την υγεία σας. Ως εκ τούτου, η απόφαση να φορέσετε σορτς συμπίεσης θα πρέπει να μειωθεί στο πόσο άνετα αισθάνεστε όταν τα φοράτε.

Στενή φόρμα

Τα κάλτσες συμπίεσης είναι κατασκευασμένα από ελαστικά υλικά, αλλά εξακολουθούν να προσκολλώνται κοντά στο σώμα. Πολλοί παίκτες σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού τους φορούν κάτω από τα ομοιόμορφα σορτς τους, συνήθως στο ίδιο χρώμα με τη στολή. Από το 2013, δεν απαιτούνταν ή απαγορεύονταν σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Οφέλη

Η φθορά των εργαλείων συμπίεσης για το μπάσκετ οδήγησε σε μικτά αποτελέσματα σύμφωνα με το University of California, Berkeley. Οι κατασκευαστές εργαλείων συμπίεσης καυχώνται ότι τα ρούχα βοηθούν στη διατήρηση των μυών σας ζεστές, γεγονός που με τη σειρά τους οδήγησε σε καλύτερες επιδόσεις. Η ιστοσελίδα του Berkeley παραθέτει μια μελέτη του 2011 από την Αυστραλία που δείχνει ότι οι αθλητές που φορούν εργαλεία συμπίεσης είχαν αυξημένη ροή αίματος, αν και η μελέτη επικεντρώθηκε σε δρομείς και τριάριθμους. Μια γερμανική μελέτη του 2011 που αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του Berkeley ανέφερε ασυνεπή ευρήματα.

Κάνοντας την επιλογή σας

Φορώντας κάλτσες συμπίεσης κατά τη διάρκεια του μπάσκετ βοηθά να κρατήσετε τα γεννητικά όργανα σας πιεσμένα στο σώμα σας, γεγονός που μπορεί να ανακουφίσει την ταλαιπωρία που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν τρέχετε και άλμα. Επιπλέον, ορισμένα προϊόντα συμπίεσης περιέχουν επικαλυμμένα τμήματα, κάτι το οποίο είναι ιδανικό αν θέλετε να προστατεύετε τους μηρούς, τις γλουτές ή άλλο μέρος του σώματός σας από πτώσεις ή διαταραγμένα γόνατα.

Αρνητικές

Μπορεί να χρειαστεί μια περίοδος προσαρμογής για να συνηθίσετε σε καλσόν συμπίεσης. Για παράδειγμα, εάν είστε συνηθισμένοι να χαλαρώσετε, φαρδιά σορτς και σορτς μπόξερ από κάτω, η στενή εφαρμογή των εργαλείων συμπίεσης μπορεί να αισθάνεται αμήχανη.