Πρωτεϊνικό κούνημα και δίαιτα φρούτων

Εάν σκέφτεστε μια δίαιτα με το να πίνετε πρωτεΐνες και να τρώτε φρούτα – αποκλείοντας όλα τα άλλα – πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένους παράγοντες. Μετά από ένα τέτοιο καθεστώς θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τις ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών, γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να σχεδιάζετε τα γεύματά σας σωστά για να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά θρεπτικά συστατικά για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες.

Η επίδραση της πρωτεΐνης στην απώλεια βάρους

Η πρωτεΐνη θεωρείται συχνά το βασικό μακροθρεπτικό συστατικό σε μια δίαιτα με απώλεια βάρους εξαιτίας της θερμικής της δράσης. Η θερμική επίδραση αναφέρεται σε πόσες θερμίδες καίγονται από την πέψη του φαγητού. Το θερμικό αποτέλεσμα της πρωτεΐνης είναι περίπου 25 έως 30 τοις εκατό, σε σύγκριση με 2 έως 3 τοις εκατό σε λίπη και 6 έως 8 τοις εκατό σε υδατάνθρακες. Η κατανάλωση υψηλότερης πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να είναι επωφελής για την απώλεια βάρους.

Απαιτήσεις πρωτεϊνών

Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε εξαρτάται από το είδος της εκπαίδευσης που κάνετε και από τους στόχους σας. Η μέση γυναίκα χρειάζεται 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα και ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 56 γραμμάρια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Εάν εκπαιδεύετε, οι ανάγκες σας αυξάνονται. Θα πρέπει να στοχεύσετε για 1,4 έως 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ή 0,6 έως 0,9 γραμμάρια ανά λίβρα την ημέρα, συνιστά η Διεθνής Εταιρεία Αθλητικής Διατροφής. Τα πρωτεϊνικά κουνήματα μπορούν να είναι ένας βολικός τρόπος για να συναντήσετε μια αυξημένη πρόσληψη.

Προσθέτοντας φρούτα

Η κατανάλωση αλκοόλ για να χυθεί η πρόσληψη πρωτεΐνης είναι εντάξει, αλλά η απώλεια ολόκληρων τροφών υπέρ των κλονισμών είναι μια επικίνδυνη διαδρομή. Πολλές πηγές πρωτεϊνών περιέχουν μια σειρά από υγιείς θρεπτικές ουσίες. Τα λιπαρά ψάρια, για παράδειγμα, περιέχουν ωμέγα-3 λίπη που δεν παίρνετε σε κουνήματα. Ομοίως, τα φασόλια και τα όσπρια είναι καλές πηγές ινών, ενώ τα κουνήματα δεν περιέχουν πρακτικά ίνες. Επομένως, τρώγοντας ένα κομμάτι ή δύο φρούτα με κάθε κούνημα είναι ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα πάρετε περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες παρά να πιείτε μόνο κούνημα.

Προχωρήστε με προσοχή

Προσέξτε προσεκτικά κάθε δίαιτα που περιορίζει ή εξαλείφει ολόκληρα τρόφιμα ή ομάδες τροφίμων. Αντί να επιλέγετε τα κουνήματα και τα φρούτα, μια καλύτερη επιλογή είναι να έχετε ένα κούνημα πρωτεϊνών και σνακ φρούτων κάθε μέρα, με δύο γεύματα από μια πηγή πρωτεϊνών ολόκληρου του τροφίμου, όπως το κοτόπουλο, τα αυγά ή το τυρί cottage, που σερβίρονται με λαχανικά, Και υγιή λίπη. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά και συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε διαιτητικές αλλαγές.