Σημάδια ενός ναρκισσιστικού φίλου

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ο φίλος σας ενδιαφέρεται περισσότερο για τον εαυτό του παρά για τον ενδιαφερόμενο για εσάς, μπορεί να χρονολογείτε έναν ναρκισσιστή. Αυτός ο τύπος σχέσης μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε τη λογική σας, αφού πιθανότατα θα περάσετε πολύ χρόνο αναρωτιέστε αν οι αλληλεπιδράσεις σας είναι φυσιολογικές. Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να σας ενδιαφέρει, ένας πραγματικός ναρκισσιστής μπορεί να αγωνιστεί να αναπτύξει γνήσια συναισθήματα για τους άλλους. Εάν υποψιάζεστε ότι ο φίλος σας έχει τα γνωστά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, μπορεί να θέλετε να επανεκτιμήσετε το μέλλον σας μαζί.

Είναι πραγματικά γεμάτος τον εαυτό του

Από καιρό σε καιρό, όλοι καυχιούνται για τα επιτεύγματά τους. Ωστόσο, αν ο φίλος σας είναι ναρκιστής, θα έχετε ήδη παρατηρήσει την τάση του να πάει στα άκρα. Οι ναρκιστές συχνά πιστεύουν ότι διαθέτουν ειδικές ιδιότητες και, ως εκ τούτου, έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιτυχίας από ό, τι ο μέσος άνθρωπος. Ως αποτέλεσμα, αισθάνονται υποχρεωμένοι να είναι το καλύτερο σε ό, τι κάνουν, έστω και αν αυτό συμβαίνει σε βάρος άλλων.

Οι ανάγκες του έρχονται πρώτα

Οι ναρκιστές συνήθως θέλουν τα πράγματα να γίνουν με τρόπο που τους ωφελεί. Η αλαζονεία και η αυτοπεποίθησή τους θα έρχονται πάντοτε μπροστά στις ανάγκες ενός εταίρου, κάτι που, δυστυχώς, μπορεί να γίνει σοβαρό ζήτημα σε μια σχέση. Είτε παίρνει ένα εστιατόριο, επιλέγει μια ταινία είτε αποφασίζει για ένα διαμέρισμα, θα περιμένει από έναν σύντροφο να πάει μαζί με ό, τι θέλουν. Όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Έρευνα της προσωπικότητας» τον Οκτώβριο του 2013, ο Daniel N. Jones ανακάλυψε ότι οι ναρκιστές είναι ακόμη πρόθυμοι να παίξουν τα χρήματα των άλλων ανθρώπων, αλλά δεν θα διακινδυνεύσουν τα δικά τους. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να μάθουν να είναι εντάξει με αυτό το είδος συμπεριφοράς – αλλά, αν θέλετε να έχετε μια γνώμη, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο.

Σας κατηγορεί για τα πάντα

Όταν πρόκειται για διαφωνίες, οι ναρκιστές θα πάνε σε μεγάλο βαθμό για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους συμπεριφορά και σίγουρα θα αγωνιστούν για να ζητήσουν συγνώμη για κάθε αδίκημα. Στην πραγματικότητα, οι ναρκιστές μπορούν να θεωρούν ότι τα λάθη αποτελούν απειλή για το εγώ τους. Επομένως, όταν προκύψουν επιχειρήματα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι υπαίτιος, θα βάλει την ευθύνη ακριβώς στους ώμους σας. Ανεξάρτητα από το πόσο εύλογο είστε όταν προσπαθείτε να συζητήσετε τα προβλήματά σας, θα βρει έναν τρόπο να κάνετε όλα τα προβλήματα για σας.

Απώλεια της Εμπάθεια

Ένας ναρκισσιστής ρομαντικός συνεργάτης μπορεί να μην έχει πλήρη συμπάθεια για τους άλλους. Μπορεί να είναι τόσο εκνευριστικό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένα άτομο μπορεί να έχει τόσο λίγη συγκίνηση. Ένας συνεργάτης του ναρκισσιστή μπορεί να κατηγορήσει τον εαυτό του ότι δεν είναι αρκετά καλός για να έχει κερδίσει την αγάπη και την αγάπη του ναρκισσιστή, σημειώνουν φινλανδοί ερευνητές σε άρθρο του Σεπτεμβρίου του 2011 που δημοσιεύτηκε στο «Διεθνές Περιοδικό Ερευνητικών Σπουδών στην Ψυχολογία». Τελικά, αυτή η έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ για οποιοδήποτε ζευγάρι να επιβιώσει.