Σοβαρό πόνο στο στομάχι κατά τη λήψη ρίζας maca

Αν παίρνετε επί του παρόντος μακά και παρατηρείτε ότι αναπτύσσεστε πόνο στο στομάχι κάθε φορά, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το φυτικό συμπλήρωμα και να καλέσετε το γιατρό σας. Το Maca έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις ιδιότητες βελτίωσης της γονιμότητάς του και θεωρείται από το Drugs.com σχετικά ασφαλές για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες. Ο πόνος στο στομάχι μπορεί να αποτελεί ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης. Κάθε φορά που εισάγετε μια νέα ουσία στο σώμα σας, κινδυνεύετε να αναπτύξετε μια αλλεργία. Μην χρησιμοποιείτε μακά χωρίς πρώτα να μιλάτε με το γιατρό σας.

Το Maca έχει μελετηθεί και τεκμηριωθεί στην επιστημονική βιβλιογραφία ότι παρέχει αφροδισιακές και δράσεις γονιμότητας, σύμφωνα με το Drugs.com. Το συμπλήρωμα βοτάνων είναι διαθέσιμο σε μορφή δισκίου, κάψουλας, σκόνης και υγρού. Δεν υπάρχει συνιστώμενη δοσολογία για αυτό το προϊόν, αλλά οι συνηθισμένες δόσεις περιλαμβάνουν 450 mg, που λαμβάνονται τρεις φορές την ημέρα με τροφή. Το Maca δεν έχει αξιολογηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό ή ασφαλές. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε φυτικό συμπλήρωμα για να θεραπεύσετε ιατρική πάθηση.

Ο πόνος στο στομάχι μπορεί να σχετίζεται με μια κοινή παρενέργεια της λήψης του συμπληρώματος με άδειο στομάχι, σύμφωνα με το Wellness.com. Η λήψη αυτού του συμπληρώματος χωρίς τροφή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επένδυση του στομάχου. Τα συνηθισμένα συμπτώματα ενός στομαχικού διαταραχή περιλαμβάνουν ναυτία, queasiness, κράμπες στο στομάχι και δυσφορία. Αν και σπάνια, ο πόνος στο στομάχι μπορεί να αποτελεί ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης. Αν είστε αλλεργικοί στην ουσία, θα αναπτύξετε άλλα συμπτώματα εκτός από τον πόνο στο στομάχι. Συμβουλευτείτε έναν αλλεργιολόγο για να επιβεβαιώσετε μια αλλεργική αντίδραση.

Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε καταπιείτε μια νέα ουσία, όπως η μακά. Μια αλλεργική αντίδραση συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν αναγνωρίζει τη μακά ως ασφαλή για το σώμα. Αντί να επιτρέψετε στο πεπτικό σας σύστημα να απορροφήσει την ουσία, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται με αντισώματα, ισταμίνη και άλλα χημικά. Η ισταμίνη είναι μια χημική ουσία που απελευθερώνεται από μαλακούς ιστούς που προκαλεί φλεγμονή. Η φλεγμονή στο στομάχι σας θα προκαλέσει πίεση και πρήξιμο, που μπορεί να προκαλέσει πόνο. Άλλα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης περιλαμβάνουν διάρροια, έμετο, άσθμα, συριγμό, βήχα, κνίδωση, δερματικά εξανθήματα και συμφόρηση των κόλπων, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Εάν υποπτεύεστε ότι παρουσιάζετε αλλεργική αντίδραση, καλέστε το γιατρό σας. Οι δοκιμές αλλεργίας μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν έχετε αλλεργία στο μακά ή όχι. Εάν έχετε διαγνωστεί με αλλεργία σε μαστίχα, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αυτού του προϊόντος. Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές, όπως η αδυναμία αναπνοής, η πτώση της αρτηριακής πίεσης και η αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Μακά

Πόνος στο στομάχι

Αλλεργική αντίδραση

Θεώρηση