Συμπληρώματα για παιδιά για εγκεφαλική εστίαση

Η βελτιωμένη ψυχική εστίαση μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του παιδιού να λαμβάνει, να διατηρεί και να εφαρμόζει πληροφορίες, οδηγώντας σε καλύτερες επιδόσεις στις ακαδημαϊκές και μη ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ενισχύσουν την εστίαση του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία του παιδιού. Εκτός από την ενίσχυση της ανάπτυξης και εστίασης του παιδιού, ορισμένα συμπληρώματα μειώνουν τις πιθανότητες ενός παιδιού που πάσχει από διαταραχές που σχετίζονται με την ψυχική ανάπτυξη και τη λειτουργικότητα. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για καθοδήγηση πριν δώσετε σε ένα παιδί συμπληρώματα διατροφής για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Gingko Biloba και Ginseng

Το Gingko και το ginseng είναι φυσικά βότανα που λειτουργούν ως γνωστικά διεγερτικά και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον Richard Brown του Columbia University και το ADDitude.com. Αυξάνουν την ψυχική εστίαση ενός παιδιού μειώνοντας ή εξαλείφοντας περιπτώσεις παρορμητικότητας και δυσκολίας. Το Gingko biloba έχει χημικές ουσίες που ενισχύουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο – που ονομάζονται τερπενοειδή – ενισχύοντας τη μνήμη και τις γνωστικές ικανότητες του παιδιού. Το Gingko και το ginseng δεν έχουν παρενέργειες, αλλά μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί υπερδιέγερση στα μικρότερα παιδιά. Συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό αν νομίζετε ότι ένα παιδί έχει υπερδιεγερθεί.

Β Βιταμίνες

Οι βιταμίνες Β ενισχύουν την εγρήγορση και την εστίαση του παιδιού, λέει ο Μπράουν. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που έπιναν συμπληρώματα βιταμινών Β είχαν υψηλότερο IQ από αυτά που δεν το έκαναν. Ο Brown σημειώνει ότι εκτός από την αύξηση των επιπέδων ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η βιταμίνη Β-6 μπορεί να κάνει το παιδί πιο προσεκτικό. Η βιταμίνη B-5 είναι ένας παράγοντας αντιστάσεως και αντιαγχολίας, που υποδηλώνει ότι μπορεί να ενισχύσει την εστίαση και την απόδοση του παιδιού σε δραστηριότητες που απαιτούν υψηλά επίπεδα πνευματικής συγκέντρωσης. Η βιταμίνη Β-12 είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργικότητα τόσο των νεύρων όσο και των ερυθρών αιμοσφαιρίων και αποτρέπει την απώλεια μνήμης.

Διατροφικά ορυκτά συμπληρώματα

Ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και ο σίδηρος είναι απαραίτητα μέταλλα που ενισχύουν τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος συνθέτουν ντοπαμίνη, έναν ουσιαστικό νευροδιαβιβαστή που είναι σημαντικός για την εγρήγορση και τη μνήμη του παιδιού. Οι ανεπάρκειες ψευδαργύρου και σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν απροσεξία και κακές γνωστικές ικανότητες σε ένα παιδί. Το μαγνήσιο έχει μια ηρεμιστική επίδραση στον εγκέφαλο, που μπορεί να βοηθήσει το παιδί να επικεντρωθεί περισσότερο, αναφέρει το NaturalNews.com. Εκτός από την ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου, το μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικής παράλυσης σε ένα παιδί, σύμφωνα με το NaturalNews.com.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς χημικές ουσίες στο σώμα ενός παιδιού – τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες θα αλλοιώσουν αλλιώς τα εγκεφαλικά κύτταρα. Οι πολυφαινόλες είναι αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά που προέρχονται από pycnogenol, φυτικό εκχύλισμα από γαλλικό φλοιό πεύκου. Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά τους, μια διπλή τυφλή μελέτη του 2006 έδειξε ότι οι πολυφαινόλες απαλλάσσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τις τοξικές ελεύθερες ρίζες. Το Pycnogenol μπορεί επίσης να ενισχύσει την εγκεφαλική δραστηριότητα και την εγρήγορση του παιδιού. Άλλα αντιοξειδωτικά που μπορούν να καθαρίσουν τον εγκέφαλο και να ενισχύσουν την εστίαση του εγκεφάλου του παιδιού περιλαμβάνουν βιταμίνες C και E και συνένζυμα Α και Q. Η συμπλήρωση της δίαιτας ενός παιδιού με αντιοξειδωτικά μπορεί να τονώσει την ψυχική εστία του.