Συμπτώματα αλλεργιών καφέ

Έχοντας μια αλλεργία καφέ δεν είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό. Ο καθένας όμως είναι διαφορετικός και το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να χειρίζεται τον καφέ ως επιβλαβές εισβολέα για κάποιο άγνωστο λόγο. Όταν συμβεί αυτό, κάθε φορά που πίνετε ένα φλιτζάνι joe ή ακόμα και αγγίζετε το έδαφος του καφέ, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, τα συμπτώματα διαφόρων αλλεργιών μπορούν να είναι παρόμοια και τα προβλήματα δεν συνδέονται πάντοτε με τον ίδιο τον καφέ. Άλλα συστατικά του καφέ θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πραγματικό πρόβλημα.

Άβολοι ερεθισμοί του δέρματος μπορεί να συμβούν μόλις αγγίξετε τους κόκκους καφέ. Το δέρμα σας μπορεί να ξεσπάσει στις κυψέλες και να γίνει κόκκινο, ερεθισμένο και ενδεχομένως να αρχίσει να εμφανίζει κνησμό. Αυτά τα δερματικά προβλήματα θα μπορούσαν επίσης να συμβούν γύρω από το στόμα σας, μετά από να πιείτε τον καφέ ή ακόμη και να αναδυθείτε λίγο μετά το πλύσιμο του ατμιστικού σας φλιτζανιού.

Η αλλεργία στα τρόφιμα προκαλεί μερικές φορές συμπτώματα φλυκταινώδη. Τα ζητήματα μπορεί να συμβούν λίγο μετά το τέλος της κατανάλωσης καφέ ή λίγες ώρες μετά, καθώς το πιθανό αλλεργιογόνο κάνει το δρόμο του μέσω του πεπτικού σας σωλήνα. Ναυτία, έμετος, χαλαρά, υδατώδη κόπρανα και κράμπες στην κοιλιά είναι μερικές μόνο από τις πιθανές παρενέργειες μιας αλλεργίας στον καφέ.

Εάν είστε αλλεργικοί στον καφέ, πιθανότατα θα περάσετε και κάποια συμπτώματα που είναι ψυχρά. Μια ρινική καταρροή ή συμφόρηση είναι χαρακτηριστική με αλλεργίες στα τρόφιμα. Μπορεί ακόμη και να ξεκινήσετε το φτέρνισμα και να έχετε ξηρό βήχα. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της αλλεργίας, ο σωλήνας αναπνοής ενδέχεται να αρχίσει να πρήζεται, προκαλώντας συριγμό. Χωρίς άμεση ιατρική θεραπεία, η αναπνοή μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

Οποιοδήποτε πρήξιμο γύρω από τα χείλη σας ή σε όλη τη γλώσσα ή το λαιμό σας, αφού έρθετε σε επαφή με σήματα καφέ, πρέπει να αναζητήσετε αμέσως θεραπεία έκτακτης ανάγκης. Έχοντας πόνο στο στήθος, αδύναμο παλμό και μπλε χρώμα είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορεί να πάει στραβά. Θα μπορούσατε επίσης να γίνετε πολύ συγκεχυμένοι και ακόμη και να περάσετε, καθώς η πίεση του αίματος πέφτει και τα κύτταρα σταματούν να πάρουν οξυγόνο. Αυτά είναι προειδοποιητικά σημάδια αναφυλαξίας, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Ίσως η καφεΐνη στον καφέ να προκαλεί συμπτώματα, όχι απαραίτητα τον ίδιο τον καφέ. Η καφεΐνη είναι γνωστό ότι προκαλεί διάρροια, μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τρόμο, ναυτία και ακόμη και έμετο. Αν υποψιάζεστε ότι η καφεΐνη είναι ο ένοχος, η μετάβαση σε μια καφέ χωρίς καφεΐνη θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των προβλημάτων. Οποιαδήποτε γαστρεντερικά προβλήματα θα μπορούσαν επίσης να προκύψουν από τη λακτόζη, εάν προσθέσετε γαλακτοκομικά προϊόντα στον καφέ σας. Η δυσανεξία στη λακτόζη σημαίνει ότι το σώμα σας δεν έχει αρκετό ένζυμο για να διασπάσει τη λακτόζη, έτσι μπορεί να ταξιδέψει μέσα στο έντερο και να προκαλέσει φούσκωμα, ναυτία ή διάρροια.

Ερεθισμοί δέρματος

Στομαχικά και Εντερικά Θέματα

Αναπνευστικά προβλήματα

Σοβαρά συμπτώματα

Άλλες εκτιμήσεις