Σχέδιο διατροφής βουτύρου φυστικιών

Όλα ξεκίνησαν το 1894, όταν ο Δρ John Harvey Kellogg, ο τύπος των δημητριακών, διέθεσε για πρώτη φορά στο εμπόριο το φυστικοβούτυρο ως υγιεινή εναλλακτική λύση στο «βούτυρο αγελάδας», σύμφωνα με το The Seattle Times. Σήμερα, το φυστικοβούτυρο παραμένει ένα θρεπτικό, οικονομικό μέρος πολλών γευμάτων. Υπάρχει ακόμη και μια δίαιτα με φυστικοβούτυρο, ένα υγιεινό σχέδιο διατροφής που εκμεταλλεύεται τον γευστικό συνδυασμό των φυστικιών της διατροφής και της κορεσμού.

Με βάση τον λόγο

Όπως περιγράφεται από το The Diet Channel, αυτή η διατροφή, η οποία είναι κατά μέσο όρο 1.500 cal για τις γυναίκες και 2.200 για τους άνδρες, βασίζεται σε λογικά, καλά ισορροπημένα γεύματα που επιτρέπουν 4 έως 6 κουταλιές της σούπας. Φυστικοβούτυρο καθημερινά. Όλο το βούτυρο φυστικοβούτυρου καταναλώνεται πριν από το βραδινό γεύμα, οπότε θα μπορούσατε να πάρετε το πρωινό του τοστ με 2 κουταλιές της σούπας. Φρούτα και γάλα, ένα μεσημεριανό σάντουιτς από ένα φυστικοβούτυρο, γάλα και σαλάτα, ένα σνακ φέτας μήλου με φυστικοβούτυρο και ένα δείπνο άπαχου κρέατος, λαχανικών, ζυμαρικών ολικής αλέσεως και επιδόρπιο χαμηλών θερμίδων. Οι σημαντικότερες συνεισφορές του βουτύρου αραχίδων είναι τα πρωτεϊνικά, ίνες και τα καρδιακά υγιή λίπη, καθένα από τα οποία βοηθά στον έλεγχο της επιθυμίας, των μέτριων επιπέδων γλυκόζης αίματος και της καθυστέρησης της πείνας.

Η ιδέα πίσω από τη δίαιτα φυστικοβούτυρου

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή διατροφή, οι μελέτες για το φυστικοβούτυρο και τις απώλειες βάρους άρχισαν όταν δύο ιατρικοί ερευνητές στη Βοστώνη, Kathy McManus και Frank Sacks, MD μελέτησαν τα ποσοστά επιτυχίας των υπέρβαρων ατόμων, είτε σε δίαιτα με μόνο 20 τοις εκατό λίπος είτε σε δίαιτα με 35 τοις εκατό Λιπαρά και ενσωματώνοντας το φυστικοβούτυρο. Η διατροφή με φυστικοβούτυρο έφερε περισσότερη επιτυχία, με 100% ποσοστό ολοκλήρωσης της δίαιτας και κατά μέσο όρο 11 κιλά που έχασαν ανά άτομο. Μόνο το ήμισυ των ατόμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ήταν σε θέση να κολλήσουν με το σχέδιο διατροφής τους · όσοι έχασαν το ίδιο βάρος με το βούτυρο φυστικιών, αλλά κέρδισαν περίπου 5 κιλά μετά.

Πρωτεΐνη του Σχεδίου Δίαιτας Φυσικού Βούτυρου

Τα αράπικα φυστίκια της Η.Π.Α. αναφέρουν την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στα φυστίκια στο 25 τοις εκατό, το δεύτερο υψηλότερο από όλα τα όσπρια, ακολουθώντας μόνο σόγια. Όσο για τα καρύδια, τα φιστίκια ξεπερνούν όλα τα καρύδια σε πρωτεΐνες. Οι άλλες πρωτεϊνικές πηγές της δίαιτας – γάλα, άπαχο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι – παρέχουν ολοκληρωμένες πρωτεΐνες με την πλήρη σειρά αμινοξέων που απαιτούνται καθημερινά από το σώμα σας.

Τα λιπαρά και υδατάνθρακες του προγράμματος διατροφής

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά του φυστικοβούτυρου συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας, της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα σας και στη μείωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας ή των «κακών» χοληστερόλων που αποτελούν τη βάση της στεφανιαίας νόσου. Χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε φυτικές ίνες για την υποστήριξη της υγιούς πέψης και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το φυστικοβούτυρο εξισορροπεί τις τροφές με υδατάνθρακες: ολόκληρα δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Μαζί αυτά τα καλά λίπη και οι υγιείς υδατάνθρακες παρέχουν σταθερές πηγές ενέργειας, προστατεύοντας την πρωτεΐνη από την επισκευή και την ανάπτυξη των ιστών.

Μεγάλη ποικιλία βιταμινών και ορυκτών

Σύμφωνα με τα διαγράμματα USDA, το φυστικοβούτυρο μόνο του περιέχει βιταμίνη Ε, τοκοφερόλη, νιασίνη και χολίνη και τα μέταλλα χαλκό και μαγνήσιο, τα οποία ρυθμίζουν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Το κάλιο στο φυστικοβούτυρο βοηθάει στην μυϊκή σύσπαση και στη νευρική σηματοδότηση, σύμφωνα με την American Heart Association. Τα αράπικα φυστίκια ΗΠΑ επισημαίνουν τα “σκληρά για να πάρουν” ανόργανα άλατα ψευδάργυρο και σελήνιο, και το φυτοθρεπτικό ρεσβερατρόλη, που φαίνεται να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Τα συστατικά φρούτων και λαχανικών της διατροφής συμβάλλουν στις βιταμίνες A, C, D και K και οι κόκκοι παρέχουν βιταμίνες Β και φυλλικό οξύ. Η περιεκτική διατροφή και η λογική φιλοσοφία της καθιστούν τη διατροφή βουτύρου φυστικιών αποτελεσματική και υγιεινή.