Τα συμπτώματα της απροσεξίας προσθέτουν

Εκτιμάται ότι το 3% έως 5% των παιδιών ηλικίας σχολικής ηλικίας πάσχουν από διαταραχή υπερκινητικότητας λόγω έλλειψης προσοχής ή ADHD, σύμφωνα με το δίκτυο πόρων των συνεργατών. Η ADHD είναι μια διαταραχή του νευρικού συστήματος και δεν έχουν όλα τα άτομα με ADHD τα ίδια συμπτώματα. Η ADHD έχει τρεις διαφορετικούς υποτύπους: κυρίως απροσεξία, κυρίως υπερκινητικό-παρορμητικό και συνδυασμό των δύο. Ο επικρατούς τύπος ADHD είναι συχνά αναφερόμενος ως ADD. Ως ψυχική διαταραχή, η ADHD διαγνωρίζεται από τις οδηγίες που παρουσιάζονται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών ή DSM-IV.

Αιτίες της ADHD

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκαλεί την ADHD, αν και η διαταραχή φαίνεται να τρέχει σε οικογένειες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν επίσης συνδεθεί με τον κίνδυνο να διαγνωσθεί το παιδί με ADHD αργότερα, αναφέρει η MyADHD.com. Ορισμένες περιβαλλοντικά τοξικές ουσίες, όπως ο μόλυβδος, έχουν επίσης συνδεθεί με την ADHD.

Μη προσοχή Διάγνωση ADHD

Για να διαγνωσθεί με την κατά κύριο λόγο απροσεξία ADHD, ένα άτομο πρέπει να παρουσιάσει έξι από εννέα συγκεκριμένες συμπεριφορές, σύμφωνα με το DSM-IV. Αυτά τα συμπτώματα πρέπει να έχουν διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Τουλάχιστον μερικά από τα συμπτώματα πρέπει να ήταν παρόντα πριν το άτομο μετατραπεί σε 7 και πρέπει να έχουν εκδηλωθεί σε τουλάχιστον δύο ρυθμίσεις, όπως το σπίτι και το σχολείο. Πρέπει να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα συμπτώματα ενός ατόμου επηρεάζουν σημαντικά την απόδοσή του στην εργασία, το σχολείο ή τα κοινωνικά περιβάλλοντα.

Προσθέστε συμπτώματα στο σχολείο και την εργασία

Ένα άτομο με ADD δεν κάνει συνήθως καλά στο σχολείο ή την εργασία. Το έργο του είναι συχνά ακατάστατο και γεμάτο από απρόσεκτα λάθη. Ο χρονισμός είναι δύσκολος για έναν ασθενή με ADD. Υποτιμά συνεχώς πόσο καιρό χρειάζεται για να ολοκληρώσει μια εργασία. Συχνά, η δουλειά έχει μείνει μέχρι την τελευταία στιγμή για να τελειώσει και στη συνέχεια μαζί σε μια βιασύνη. Πολλές εργασίες δεν τελειώνουν ποτέ και το άτομο με ADD αρχίζει συνεχώς ένα νέο έργο πριν τελειώσει τα παλιά. Εξαιτίας αυτού, ένας ενήλικος με ADD μπορεί να χάσει τη δουλειά του και το παιδί με ADD μπορεί να τιμωρηθεί για να αφήσει την εργασία του στο σπίτι.

ADD συμπτώματα στις κοινωνικές ρυθμίσεις

Οι ασθενείς με ADD συνήθως δεν έχουν πολλούς φίλους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εμφανίζονται απρόσεκτοι και δεν ακούνε άλλους ανθρώπους. Όταν συζητάτε, ένα άτομο με ADD μετατοπίζεται από το ένα θέμα στο άλλο και συχνά ξεχνά πότε και πού έπρεπε να συναντήσει κάποιον. Ένα παιδί με ADD μπορεί να μην θέλει να ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού και ίσως να μην περιμένει την σειρά του σε παιχνίδια ή συνομιλία. Ως αποτέλεσμα, τόσο το ίδιο το παιδί όσο και οι συμμαθητές του μπορούν να αναφέρουν ότι δεν τους άρεσε καλά.

Προσθέστε συμπτώματα που σχετίζονται με τη σκέψη και τη μνήμη

Το ADD επηρεάζει επίσης τον τρόπο που ένα άτομο σκέφτεται και θυμάται. Καθώς ο χρόνος περνά, ένας ασθενής ADD μπορεί να μάθει να αποφεύγει καθήκοντα που απαιτούν διαρκή ψυχική προσπάθεια και να λέει στον εαυτό του ότι δεν είναι τόσο έξυπνος. Μπορεί να θέσει την μπάρα χαμηλή και να χάσει το ενδιαφέρον για πολλές δραστηριότητες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει αναφερθεί ότι ο κίνδυνος κατάθλιψης είναι τρεις φορές υψηλότερος στα παιδιά με ADHD από ό, τι σε υγιή παιδιά, λέει ο Δρ David Rabiner, καθηγητής ερευνών στο πανεπιστήμιο Duke, στο HelpForADD.com. Ένα άτομο με ADD μπορεί να ξεχάσει πού βάζει τον χαρτοφύλακά του, όταν γεννιέται η κόρη του και όπου παρκάρει το αυτοκίνητό του. Είναι εύκολα αποσπάται από τα πράγματα που ένας υγιής άνθρωπος δεν θα παρατηρήσει καν. Ο ήχος ενός αυτοκινήτου που οδηγεί μπορεί να κάνει ένα παιδί με ADD να ξεχάσει τι κάνει.