Την ποσότητα χοληστερόλης στο βόειο κρέας

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αν και τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης περισσότερο από την πραγματική χοληστερόλη στη διατροφή σας, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ποσότητα της χοληστερόλης που καταναλώνετε. Μια τυπική εξυπηρέτηση του βοείου κρέατος παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας χοληστερόλης.

Ποιο είναι το βόειο κρέας σχετικά με την “καλή και την” κακή “χοληστερόλη;

Δεδομένου ότι οι λιπαρές ουσίες δεν μπορούν να κυκλοφορούν μέσω του αίματος με βάση το νερό, η χοληστερόλη μπαίνει μέσα στις λιποπρωτεΐνες του φορέα, οι οποίες τις μεταφέρουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Η λιποπρωτεΐνη καθορίζει εάν η χοληστερόλη είναι καλή ή κακή. Ορισμένες λιποπρωτεΐνες – λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας, ή “καλή” HDL – λαμβάνουν χοληστερόλη στο ήπαρ όπου εκκρίνεται ή γίνεται χολή. Οι λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας, ή “κακή” LDL, μεταφέρουν τη χοληστερόλη στα κύτταρα του σώματος που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν. Εάν κανένας από τους ιστούς δεν χρειάζεται χοληστερόλη, συνεχίζει να κυκλοφορεί στο αίμα σας και μπορεί να κολλήσει στους τοίχους της αρτηρίας.

Εκτός κλίμακας

Το συκώτι βοείου κρέατος καλύπτει το συνιστώμενο ημερήσιο επίδομα, ή το RDA, των βιταμινών Α και Β-12. Μια μερίδα 3 ουγκιών είναι επίσης μια πλούσια πηγή σιδήρου και βιταμινών Β. Αλλά, δυστυχώς, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή χοληστερόλης. Τρεις ουγγιές συκωτιού από συκώτι βοοειδών περιέχουν 337 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης, που υπερβαίνει τη συνολική ποσότητα χοληστερόλης που πρέπει να καταναλώνετε σε μια ημέρα. Οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να περιορίζουν τη χοληστερόλη στα 300 χιλιοστόγραμμα ή λιγότερο ημερησίως, σύμφωνα με την American Heart Association. Αν έχετε ήδη υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, μην καταναλώνετε περισσότερα από 200 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.

Lean από οποιοδήποτε άλλο όνομα

Η επιλογή του άπαχου βοείου κρέατος επηρεάζει την ποσότητα του συνολικού λίπους και των ανθυγιεινών κορεσμένων λιπαρών που καταναλώνετε, αλλά είναι μόνο μια γενική κατευθυντήρια γραμμή για τη χοληστερόλη. Το άπαχο βόειο κρέας περιέχει όχι περισσότερο από 10 γραμμάρια λίπους και 4,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους σε 100 γραμμάρια. Το επιπλέον άπαχο βόειο κρέας περιορίζεται σε 5 γραμμάρια ολικού λίπους και σε 2 γραμμάρια ή λιγότερο κορεσμένου λίπους. Ωστόσο, και οι δύο τύποι βοείου κρέατος μπορούν να περιέχουν έως και 95 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Οι περισσότερες κοπές βοείου κρέατος έχουν λιγότερα από 95 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης σε μια μερίδα 3 ουγκιές.

Κατώτατη γραμμή στα τεμάχια βοδινού κρέατος

Το ψητό του τσακιστή περιέχει περισσότερη χοληστερόλη από άλλα τεμάχια βοείου κρέατος. Μια 3-ουγγιά που σερβίρει ψητό ψιλοκομμένο μαχαίρι έχει 90 χιλιοστόγραμμα και ένα ψητό βραχιόλι βραχίονα τσοκ έχει 100 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης. Μια ποικιλία τεμαχίων βοείου κρέατος περιέχει 70 έως 80 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης σε μια μερίδα 3 ουγκιές, συμπεριλαμβανομένου του ψητού ράβδου, του ματιού των στρογγυλών, κορυφαίων στρογγυλών, κωνοφόρων και τεμαχίων φιλέτων. Το έδαφος του βοείου κρέατος εμπίπτει στο ίδιο εύρος. Ενενήντα τοις εκατό άπαχο βοδινό κρέας έχει 72 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης σε μια 3 ουγκιά σερβίρισμα, ενώ το 80 τοις εκατό άπαχο βοείου κρέατος περιέχει 77 χιλιοστόγραμμα.