Το παιδί μου γράφει τους αριθμούς της προς τα πίσω

Από τα πρώτα μουντζάρια του παιδιού σας στις προσεκτικά γραμμένες εκθέσεις σχολικών βιβλίων της, περνάει από μια σειρά από αναπτυξιακά στάδια που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χειρογράφου της. Χρειάζεται χρόνος να θυμηθούμε σε ποια κατεύθυνση κάθε γράμμα και αριθμός πρέπει να αντιμετωπίσει και είναι κοινό για τα παιδιά να τα γράφουν προς τα πίσω από καιρό σε καιρό.

Νέα παιδιά

Είναι φυσιολογικό τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και τους πρώτους βαθμούς να γράψουν τους αριθμούς τους προς τα πίσω. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μόλις μαθαίνουν να σχηματίζουν τους αριθμούς τους σωστά. Το παιδί σας αναπτύσσει ακόμα το συντονισμό των χεριών-ματιών που απαιτείται για να αντιγράψετε και να γράψετε τα πράγματα σωστά. Επίσης, αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, μπορεί να μην καταλάβει ότι οι αριθμοί πάντοτε μοιάζουν με τον ίδιο και σχετίζονται με μια συγκεκριμένη ιδέα · μπορεί να δει γράφοντας αριθμούς με τον ίδιο τρόπο που βλέπει να σχεδιάζει δέντρα, για παράδειγμα: σε αυτήν, μοιάζουν παρόμοια, Αλλά δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αριθμός 3 που αντιμετωπίζει.

Διάβασμα και γράψιμο

Καθώς το παιδί σας μαθαίνει να διαβάζει και να κάνει απλά μαθηματικά προβλήματα, θα αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι αριθμοί και τα γράμματα μπορούν να τεθούν με μια ορισμένη σειρά και ότι σημαίνουν κάτι. Καθώς αυτή η έννοια βυθίζεται, θα αρχίσει να κατανοεί ότι οι αριθμοί προορίζονται να διαμορφωθούν με κάποιο τρόπο και θα αρχίσουν να δίνουν προσοχή στο πώς τις διαμορφώνει όταν γράφει.

Πότε πρέπει να ανησυχείς

Εάν το παιδί σας κάνει καλά σε άλλους τομείς, όπως η ανάγνωση και η μαθηματική, πιθανότατα χρειάζεται απλώς λίγο περισσότερο χρόνο για να πάρει το κρέμα της γραφής αριθμούς της. Συνήθως τα παιδιά μπορούν να γράψουν όλους τους αριθμούς τους σωστά μέχρι το τέλος της δεύτερης τάξης. Αν το παιδί σας εξακολουθεί να γράφει προς τα πίσω μετά από αυτό, μιλήστε με τον δάσκαλό της σχετικά με αυτό και οποιαδήποτε άλλα προβλήματα μπορεί να έχει.

Πιθανά προβλήματα

Η συγγραφή αριθμών προς τα πίσω μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας μαθησιακής αναπηρίας όπως η δυσλεξία ή η δυσγροπία, αλλά η συγγραφή των πραγμάτων προς τα πίσω είναι σπάνια το μόνο σύμπτωμα αυτών των πραγμάτων. Παρακολουθήστε τους αγώνες στο σχολείο, ειδικά με την ανάγνωση και τη γραφή, δυσκολευτείτε να μάθετε έννοιες όπως πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά και πάνω και κάτω, δυσκολία ακολουθώντας οδηγίες δύο ή τριών βημάτων και προβλήματα που παραμένουν οργανωμένα ή εστιασμένα. Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό μαθησιακών δυσκολιών, το παιδί σας μπορεί να έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει ένα.

Εάν ανησυχείτε ότι το παιδί σας γράφει τους αριθμούς της προς τα πίσω και νομίζει ότι μπορεί να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος, μιλήστε με τον δάσκαλο και τον παιδίατρο σχετικά με την παραπομπή σε έναν ειδήμονα ανάπτυξης που μπορεί να δοκιμάσει το παιδί σας για μαθησιακές δυσκολίες. Στο σπίτι, η πρακτική της γράφει πράγματα για διασκέδαση, όπως σημάδια για την πόρτα της κρεβατοκάμαράς της, ιστορίες για τα αγαπημένα της τηλεοπτικά ή μουσικά αστέρια ή μενού για δείπνο κάθε νύχτας. Διορθώστε την απαλά, θυμηθείτε ότι δεν είναι κακό μη γράφοντας τους αριθμούς της σωστά. Μην την τιμωρείτε για λάθος. Να είστε θετικοί και ενθαρρυντικοί, και πιθανότατα θα γράψει πολύ καλά πριν το ξέρτε.

Πως να βοηθήσω