Τρόφιμα χαμηλών θερμίδων και χαμηλής γλυκαιμίας

Μετά από μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο. Χρειάζεται ένα έλλειμμα 3.500 θερμίδων για να χάσετε 1 κιλό σωματικού βάρους, πράγμα που σημαίνει ότι η μείωση της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σας κατά 500 έως 1.000 θερμίδες θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε 1 με 2 κιλά την εβδομάδα. Επιλέγοντας τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, θα αισθανθείτε λιγότερο πείνα και λιγότερους πόθους. Οι τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ή τα τρόφιμα χαμηλής GI έχουν τιμή GI 55 και χαμηλότερη και μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά μεταξύ των γευμάτων.

Για να σας βοηθήσουμε να αισθάνεστε γεμάτοι περισσότερο μεταξύ των γευμάτων στη δίαιτά σας χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, συμπεριλάβετε μη φυτικά λαχανικά στα περισσότερα από τα γεύματά σας. Μη λαχανικά λαχανικά περιλαμβάνουν το μπρόκολο, τα φυλλώδη χόρτα, το λάχανο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, τα σπαράγγια, το κολοκύνθη και τις μελιτζάνες. Τα λαχανικά μη φυτικής προέλευσης περιέχουν λιγότερες από 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι και έχουν τιμές γλυκαιμικού δείκτη κάτω των 15.

Τα φρούτα μέτριας θερμοκρασίας έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με τα τροπικά φρούτα. Για παράδειγμα, τα μήλα και τα αχλάδια έχουν GI 38, οι φράουλες έχουν GI 40, τα δαμάσκηνα έχουν GI 39, τα κεράσια έχουν GI 22 και τα σταφύλια έχουν GI 46. Τα φρούτα είναι πολύ ικανοποιητικά για πολύ λίγες θερμίδες εξαιτίας Τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη τους και την υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Ένα μικρό αχλάδι ή μήλο περιέχει 77 έως 86 θερμίδες, ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 46 θερμίδες, ένα φλιτζάνι κεράσι έχει 87 θερμίδες και ένα φλιτζάνι σταφύλια παρέχει 104 θερμίδες.

Ο γλυκαιμικός δείκτης του τυριού δεν μπορεί να μετρηθεί επειδή δεν περιέχει υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να υπολογίσετε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης του τυριού είναι μηδέν ή μηδέν, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για τη χαμηλή γλυκαιμική σας δίαιτα. Μια ουγγιά τυριού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά παρέχει περίπου 49 έως 72 θερμίδες.

Τα αυγά έχουν επίσης τιμή μηδενικού γλυκαιμικού δείκτη επειδή δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Ένα μεγάλο ολόκληρο αυγό περιέχει 72 θερμίδες: 55 θερμίδες από τον κρόκο και 17 στο λευκό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, τα αυγά είναι πολύ κορεσμένα και μπορείτε να τα συμπεριλάβετε σε οποιοδήποτε γεύμα ή σνακ της ημέρας για να σας κρατήσουν κορεσμένα, ακολουθώντας τη δίαιτά σας με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη

Το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι, είτε περιέχει πραγματικό σάκχαρο είτε υποκατάστατο ζάχαρης, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη από 24 έως 27. Μια μερίδα 1/2 φλιτζάνι παρέχει 119 θερμίδες εάν είναι γλυκάνισα με πραγματική ζάχαρη και 40 έως 50 θερμίδες εάν είναι γλύκισμα με Υποκατάστατα ζάχαρης. Το χωρίς ζάχαρη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι κάνει ένα ικανοποιητικό σνακ για να σας βοηθήσει να κολλήσετε στη διατροφή σας με θερμίδες περιορισμένη και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να κάνει ένα ικανοποιητικό φαγητό χαμηλών θερμίδων, είτε το έχετε για πρωινό είτε ως σνακ. Επιλέξτε κυλίνδρους νιφάδες βρώμης, όπως παλιομοδίτικη πλιγούρι βρώμης ή βρώμη από χάλυβα λόγω της χαμηλότερης τιμής του γλυκαιμικού δείκτη τους. Μια μερίδα 1/2 φλιτζανιού ξηρού απλού βρώμης περιέχει 154 θερμίδες και έχει γλυκαιμικό δείκτη που κυμαίνεται μεταξύ 52 και 57.

Μη λαχανικά

Θερμά Κλιματικά Φρούτα

Τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Αυγά

Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι

Πλιγούρι βρώμης