Υπερβολικό μέγεθος έναντι σχεδίων δίαιτας superskinny

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα θέματα βάρους είναι τόσο διαδεδομένα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τουλάχιστον 1.1 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Disordered Eating”. Η Βρετανία έχει συνδυάσει αυτές τις δύο εμμονές σε μια σειρά ντοκιμαντέρ στην οποία ζητούνται από δύο πολικούς-απέναντι τρώγοντες να ανταλλάξουν δίαιτες. Ένα σοβαρά υπέρβαρο άτομο είναι ζευγαρωμένο με ένα επικίνδυνα μειωμένο άτομο σε μια εποπτευόμενη κλινική φαγητού και ο καθένας παρακολουθεί ο άλλος να τρώει την καθημερινή του διατροφή. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τα τρόφιμα. Η επίδειξη ονομάζεται “Supersize Vs. Superskinny.

Δρ. Christian Jessen

Ο γιατρός που επιβλέπει τους ασθενείς στην εκπομπή “Supersize Vs. Superskinny” είναι ο Δρ. Christian Jessen. Φιλοξενεί πολλές τηλεοπτικές εκπομπές προσανατολισμένες στην υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης βραβευμένης Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών, “Αστεία Σώματα”. Ο Δρ Jessen αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με σπουδές στη γενική ιατρική, τις μολυσματικές ασθένειες, τις ασθένειες των ταξιδιών και τη σεξουαλική υγεία. Συμμετέχει σε πολλές εκστρατείες δημόσιας υγείας πέρα ​​από τις τηλεοπτικές του εκπομπές και λέει ότι ο κύριος στόχος του είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην ιατρική και το ευρύ κοινό.

Μορφή προγράμματος

Στην παράσταση, οι ασθενείς ζυγίζονται και εισάγονται ο ένας στον άλλο ενώ φορούν μόνο τα εσώρουχά τους. Οι συμμετέχοντες διατηρούν ένα περιοδικό τροφίμων τις εβδομάδες που προηγούνται της επίδειξης και στη συνέχεια και οι δύο τρώνε ακριβώς αυτό που έγραψε το άλλο κόμμα στο περιοδικό της. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους στην κλινική φαγητού, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να κοιτάξουν πίσω στην προσωπική ιστορία τους για να κατανοήσουν γιατί ασχολούνται ακατάλληλα με τα τρόφιμα. Ένας συμμετέχων έλαβε ένα άλμπουμ φωτογραφιών για να περιηγηθεί και συνειδητοποίησε ότι άρχισε να βάζει βάρος κατά το χρόνο που ο παππούς του αρρώστησε και πέθανε. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε μια συναισθηματική σχέση με την υπερκατανάλωση της.

Expert Insight

Σύμφωνα με τους γιατρούς Mehmet C. Oz, MD και Michael F. Roizen, MD, και οι δύο συντάκτες πολλαπλών βιβλίων για την υγεία και την απώλεια βάρους, η προσέγγιση της έκθεσης έχει πολλά στοιχεία που συνιστούν έντονα για τον έλεγχο των διατροφικών διαταραχών. Η πρώτη τους πρόταση είναι να συνεργαστούν με κάποιον, το οποίο είναι επίσης το πρώτο βήμα που κάνει η εκπομπή. Το επόμενο βήμα του γιατρού είναι να χρησιμοποιήσει ένα σχέδιο γεύματος. Αυτό το εργαλείο παρέχεται στους ασθενείς μετά την πενθήμερη ανταλλαγή τροφίμων στην έκθεση. Τρίτον, οι γιατροί συμβουλεύουν να καταλάβετε γιατί τρώτε – ή μην τρώτε – που περιλαμβάνεται επίσης στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Τέλος, ο Δρ Oz και ο Δρ Roizen θέλουν οι ασθενείς να σταματήσουν να αισθάνονται ένοχοι.

Τα κύρια σημεία

Η παράσταση περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές διαταραχές και εκθέτει πολλούς από τους κινδύνους που ενέχει η υπερβολική αδυναμία. Οι συμβουλές διατροφής δεν προσανατολίζονται μόνο προς τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά σε όσους αντιμετωπίζουν μια δύσκολη σχέση με τα τρόφιμα. Σύμφωνα με το κανάλι 4, το δίκτυο που φιλοξενεί το πρόγραμμα, οι βασικές προτάσεις της εκπομπής είναι να κατανείμουν ομοιόμορφα την ώρα στη ζωή σας ανάμεσα σε τέσσερα βασικά πράγματα: εργασία, ανάπαυση, παιχνίδι και φαγητό. Η εκπομπή επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση μικρών, σταδιακών αλλαγών που μπορείτε να διαμορφώσετε σε υγιεινές συνήθειες. Κάθε συμμετέχων εγκαταλείπει την παράσταση με το δικό του εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και ενθαρρύνεται να εισέλθει στην παροχή συμβουλών για να αλλάξει τα ψυχολογικά συστατικά των διατροφικών διαταραχών του.

Εκδηλώσεις πραγματικότητας στην πραγματική ζωή;

Σύμφωνα με το άρθρο του “New York Times”, το 2009, “Στην πραγματικότητα δείχνει να χάσει το βάρος, η υγεία μπορεί να χαθεί σε φρενίτιδα”, πολλοί από τους αγωνιζόμενους από τις δημοφιλείς σειρές πραγματικότητας απώλειας βάρους έχουν κερδίσει πίσω το μεγαλύτερο μέρος του βάρους που έχασαν. Πολλοί διαγωνιζόμενοι αργότερα αναγνώρισαν ότι χρησιμοποιούν μεθόδους αφυδάτωσης και λιμοκτονίας για να χάσουν περισσότερο βάρος από τους συναδέλφους τους, ώστε να μπορούν να κερδίσουν. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του “Supersize Vs. Superskinny” δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί.

Οι γιατροί επιβλέπουν τις πραγματικές παραστάσεις. Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει να πάρετε σίγουρα από αυτές τις εκπομπές. Πάντα να μιλήσετε με το γιατρό σας προτού προβείτε σε αλλαγές στην τρέχουσα διατροφή σας.

Προειδοποιήσεις