Φορούσε σφιχτά εσώρουχα υγιή;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτή η μητρική συμβουλή για τη χρήση καθαρού εσωρούχου είναι ενσωματωμένη στις ψυχές τους. Αλλά λιγότερη παύση για να εξετάσει εάν τα εσώρουχά τους είναι πολύ σφιχτά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συσφιγκτικά εσώρουχα μπορούν να επηρεάσουν στοιχεία της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας, της αντοχής και της αναπαραγωγής. Ως μέρος του θεραπευτικού σας σχήματος, δώστε προσοχή στο πώς τα εσώρουχα σας ταιριάζουν όσο κάνετε με τον τρόπο που φαίνεται.

Άνδρες: Μετρήσεις σπερματοζωαρίων

Φορώντας σφιχτά εσώρουχα δεν συνιστάται για τους άνδρες που ελπίζουν να παίζουν παιδιά. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας του Ηνωμένου Βασιλείου διενήργησε μια μελέτη για τον τρόπο ζωής που διαπίστωσε ότι η χρήση σφιχτά εσώρουχα είναι ένας μεγαλύτερος αναστολέας της κινητικότητας του σπέρματος από άλλες επιλογές τρόπου ζωής, όπως κατανάλωση αλκοόλ ή καπνίσματος καπνού. Η έρευνα υποδηλώνει ότι η συστολή της βουβωνικής κοιλότητας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σπέρματος. Τα στενά εσώρουχα τείνουν να αυξάνουν τις θερμοκρασίες γύρω από το όσχεο και αυτό μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή σπέρματος. Η βιωσιμότητα του σπέρματος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας θερμότητας του σώματος.

Γυναίκες: Τοποθετήστε το λευκό

Ο Δρ Κέρι Πέτερσον, ειδικός στην εσωτερική ιατρική στο Μανχάταν, λέει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς ταιριάζουν τα εσώρουχα. Ο Peterson, σύμβουλος της ειδησεογραφικής υπηρεσίας Share Care, λέει ότι τα γυναικεία εσώρουχα που προσκολλώνται πολύ σφιχτά στην άνω ή κάτω κοιλία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ταλαιπωρία. Υψηλή κιλότες που είναι πολύ σφιχτά μπορεί να συμπιέσει το στομάχι και να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος στον οισοφάγο, που οδηγεί σε καούρα. Τα χαμηλότατα εσώρουχα που είναι πολύ σφιχτά μπορούν να μειώσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των άνω μηρών, με αποτέλεσμα ερεθισμό, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα.

Το λάθος θόλο

Ζυγίστε το στυλ και τη σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικείων εσώρουχων ενάντια στις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία σας. Ο σύμβουλος του περιοδικού “Υγεία”, Δρ. Roshini Rajapaksa, γράφει σε μία από τις στήλες της ότι η επιλογή να φορέσει λουριά βράζει προς την κοινή λογική. Συμβουλή της: Φορέστε τους μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα λουριά μπορούν να συμβάλλουν στην κολπική μόλυνση εάν απορροφούν και εξαπλωθούν τα βακτήρια. Τα στυλ εσωρούχων που ταιριάζουν χαλαρότερα μειώνουν αυτή τη δυνατότητα. Η πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος είναι ένας άλλος λόγος για να επανεξετάσουμε αν πρέπει να φορέσετε εσώρουχα.

Παροχή αέρα

Φορέστε μη απαγορευτικά εσώρουχα για τη γενική υγεία των αναπαραγωγικών οργάνων σας. Αυτή η περιοχή του σώματος χρειάζεται επαρκή κυκλοφορία του αέρα για λόγους σωστής υγιεινής και άμυνας από λοίμωξη και ερεθισμό. Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση σφιχτού εσωρούχου κατά τη διάρκεια ασκήσεων μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και να παγιδεύσει ανεπιθύμητη υγρασία και βακτήρια.