Φροντίδα του δέρματος για ηλικιωμένες γυναίκες με λιπαρό δέρμα

Αν περάσουν δεκαετίες καθώς παλεύετε με μια πετσέτα, είναι καιρός να παραδεχτείτε ότι μπορεί να είναι μια δια βίου μάχη. Αν και οι ορμόνες και η κληρονομικότητα ελέγχουν πόσο καιρό το πρόσωπό σας παραμένει λιπαρό, μπορείτε να σταματήσετε με επιτυχία τη λάμψη. Ενώ η λιπαρή επιδερμίδα είναι εξίσου προβληματική στα 40, όπως και στα 20, η ηλικία απαιτεί μια σημαντική αναθεώρηση της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας. Καταπολέμηση των ρυτίδων, των γραμμών και των σημείων ηλικίας χωρίς να ξεσπάσει σαν ένα preteen σημαίνει ανάγνωση των ετικετών του προϊόντος σαν επαγγελματίας.

Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, κάνοντας μασάζ για 60 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ πλύσιμο προσώπου για τον έλεγχο του πετρελαίου που περιέχει άλφα υδροξυ οξύ, γλυκολικό οξύ ή χαμηλό ποσοστό σαλικυλικού οξέος. Αναζητήστε όξινα ποσοστά που δεν υπερβαίνουν το 1 τοις εκατό, καθώς τα υψηλότερα ποσοστά είναι πολύ ξηρά για το ώριμο δέρμα.

Τοποθετήστε μια βαμβακερή σφαίρα με έναν αποχρωματισμένο με αλκοόλ γραφίτη και σκουπίστε το πάνω από το πρόσωπό σας αφού πλύνετε για να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείναντα υπολείμματα και για να ισορροπήσετε το pH του δέρματός σας.

Εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού αντι-γήρανσης ορού ή γέλης κάθε πρωί, συγκεντρώνοντας σε περιοχές με λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αναζητήστε προϊόντα που βασίζονται στο νερό, όχι με βάση την κρέμα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σπασίματα στο ώριμο δέρμα.

Εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους δισεκατομμυρίων ενυδατικής κρέμας χωρίς λάδι με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο 30 για να κρατήσετε το πρόσωπό σας γεμάτο και να μειώσετε τις ρυτίδες που προκαλούνται από τις ακτίνες του ήλιου. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα μόνο σε στεγνές περιοχές και αποφύγετε τις λιπαρές περιοχές του μέσου, της μύτης και των πηγών. Αν αισθανθείτε λάμψη λόγω του λιπαρού δέρματός σας, επιλέξτε μια λοσιόν καθαρισμού που περιέχει σωματίδια που απορροφούν την υπερβολική ποσότητα λαδιού όλη την ημέρα. Εφαρμόστε την μαλακτική λοσιόν σε περιοχές όπως η μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι, οι οποίες είναι επιρρεπείς σε λιπαρότητα.

Εφαρμόστε ένα μακιγιάζ χωρίς λιπαρά, σε σκόνη, που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Αποφύγετε τη χρήση θεμελιώσεων με βάση την κρέμα και εκείνων που φέρουν ετικέτα για το παλαιότερο δέρμα, καθώς συνήθως έχουν προσθέσει έλαια και υγραντήρες, τα οποία μπορεί να φράξουν τους πόρους.

Εφαρμόστε μια ποσότητα κρέμας αντι-γήρανσης μεγέθους μπιζελιού που περιέχει ρετινόλη κάθε βράδυ μετά το πλύσιμο και τονωτικό, εξομάλυνση απαλά πάνω από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Οι ρετινόλες λειτουργούν για την απολέπιση του δέρματος, το οποίο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην απομάκρυνση του λιπαρού κομματιού από τους πόρους σας. Ακολουθήστε με την ενυδατική σας ουσία.

Απολεπίστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα κάνοντας μασάζ σε μια ποσότητα δερμάτων με απαλή απολέπιση προσώπου που περιέχει μικροσφαιρίδια πάνω από το πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Απολεπίστε για 60 δευτερόλεπτα και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.