Φυσικούς τρόπους για την αύξηση της ινοσιτόλης στο σώμα

Η ινοσιτόλη, γνωστή ως βιταμίνη Β8, δεν είναι μια πραγματική βιταμίνη καθόλου, επειδή το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να παράγει μικρές ποσότητες αυτής της ένωσης από μόνο του. Ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό, η ινοσιτόλη είναι απαραίτητη για τις υγιείς μεμβράνες των κυττάρων και για την υποστήριξη χημικών αγγελιοφόρων σε όλο το σώμα. Είναι επίσης μερικές φορές χρήσιμη στην ανακούφιση νευρικών βλαβών από διάφορες ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα ινοσιτόλης στο σώμα είναι μέσω της διατροφής.

Ιστορικό

Η ινοσιτόλη είναι ένα υδατοδιαλυτό μέλος του συμπλέγματος Β. Υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αυτής της ένωσης στον εγκέφαλο, στο στομάχι, στους νεφρούς, στον σπλήνα, στο συκώτι και στην καρδιά. Το inositol έχει ένα ήπιο αντι-άγχος, διατηρεί υγιή μαλλιά και ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Καλές Πηγές Τροφίμων

Οι καλύτερες πηγές φαγητού της ινοσιτόλης μπορούν να βρεθούν σε κόκκους λεκιθίνης, καρδιά βοδινού, αποξηραμένο ήπαρ, φύτρο σιταριού, έλαιο λεκιθίνης, ήπαρ, καστανό ρύζι, δημητριακά, εσπεριδοειδή, ξηρούς καρπούς, μελάσα, λαχανικά πράσινα φύλλα, ψωμί ολικής άλεσης και αλεύρι σόγιας. Η ινοσιτόλη βρίσκεται επίσης σε δημητριακά και λαχανικά σε μορφή γνωστή ως φυτικό οξύ, που είναι ένας συνδυασμός ινοσιτόλης και φωσφόρου. Αυτή η ένωση είναι επίσης ένα κύριο συστατικό της λεκιθίνης.

Θεραπευτικές χρήσεις

Ένα άτομο μπορεί να θέλει να αυξήσει τα διαιτητικά επίπεδα ινοσιτόλης για να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα ή για να αποκαταστήσει τα υγιή μαλλιά. Όταν λαμβάνεται με βιταμίνη Ε, η ινοσιτόλη έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τη βλάβη των νεύρων, η οποία είναι συχνά το αποτέλεσμα του διαβήτη. Αυτή η ένωση έχει επίσης ταυτοποιηθεί ως παράγοντας κατά του άγχους και στην αντιμετώπιση ευερεθιστότητας. Έχει δείξει υπόσχεση στη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Εάν μία από αυτές τις συνθήκες σας ενδιαφέρει, συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση συμπληρωμάτων ινοσιτόλης.

Ανεπάρκεια ή τοξικότητα

Σύμφωνα με το FDA, δεν έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένα συμπτώματα ανεπάρκειας ή τοξικότητας της ινοσιτόλης. Ωστόσο, όταν υπάρχει ως φυτικό οξύ, μπορεί να σταματήσει ορισμένα ορυκτά στο σώμα από την αποτελεσματική λειτουργία. Η ινοσιτόλη δεν έχει δείξει ποτέ επίδραση στις βιταμίνες. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση δεν έχει τεκμηριωθεί, κυρίως επειδή η ινοσιτόλη δεν είναι πραγματικά μια βιταμίνη. Η ΕΑΚ θα ήταν δύσκολο να εκτιμηθεί εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το σώμα το συνθέτει. Η ημερήσια πρόσληψη ινοσιτόλης εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1.000 χιλιοστογράμμων.